zategnuto s UFC-om

Razljutio prvaka Miočića: Zašto kopaš? Pa ti si kao bivša cura

14.05.2017 u 13:06

Bionic
Reading

Nakon što je obranio pojas UFC prvaka drugi put i već sada se poravnao s povijesnim rekordom, a stigao na rub besmrtnosti, čovjek bi očekivao da je Stipe Miočić u raju. Da će na press konferenciju nakon priredbe u Dallasu doći u najboljem mogućem raspoloženju, slaveći veliku pobjedu i četvrti nokaut u nizu u prvoj rundi u elitnoj svjetskoj MMA promociji.

No, američki Hrvat je bio rezerviran. Ne tipično rezerviran za svoju osobnost, nego posebno 'uštogljen i zakopčan'.

Čitava je press konferencija, kako prenosi Fightsite.hr, prošla u vrlo čudnom tonu, a negdje na polovici je i bilo jasno zašto. Miočić i UFC očito nisu do  kraja izgladili problem sa Stipinom plaćom, a stvar je prema svemu sudeći samo 'pokrpana' do UFC-a 211. No, na početku konferencije, Miočić je prokomentirao što je drugačije u odnosu na prvi meč iz 2014. i koliko mu znače rekordi koje ruši…

'Ja sam prvak. Postoji razlog što sam prvak. Iza mene su svi, moji treneri, obitelj, prijatelji, zajednica, grad. To je jedna stvar u našem dijelu zemlje. Znate o čemu pričam? Stvarno me briga za rekorde. Ja ću rušiti rekorde koje mi postave, ali najbitnije mi je da nastavim pobjeđivati. Volim pobjeđivati, a posebno volim kada me se zove prvakom', prenosi Fightsite.hr.

O samom meču koji je trajao nešto više od tri minute je rekao:

'Znao sam da će ići ovako. Dobro me pogodio s nekoliko udaraca nogama. To sam osjetio, ali smo imali jako dobar plan. Sve smo razradili u posljednjih deset tjedana, a posebno smo jako radili posljednjih dana. Sve je bilo u detalj posloženo i evo nas tu. I dalje imam pojas'.

I onda je Stipe postao vrlo zagonetan. Dapače, njegove izjave bi mogle zabrinuti sve koji su njegovi fanovi. Upitan o tome da je očito spreman raditi više od ostalih kako bi bio na tronu, 'Vatrogasac' je odgovorio rečenicom koja će sigurno zabrinuti Danu Whitea.

'Da, ja sam taj koji je spreman sve napraviti, ali trebam napraviti korak natrag u ovom trenutku i pogledati što se točno događa. Ostavit ću to na ovome. Ne biram protivnike, borim se protiv bilo koga, ali moram malo stati na loptu i sve pogledati prije nego što odlučim što ću napraviti dalje'.

Kada su u pitanju intrigantne teme, tu je uvijek Ariel Helwani. Miočić se ipak nije dao isprovocirati…

'Zašto uvijek provociraš, kopaš? Ti si kao ona bivša cura koja uvijek pita zašto, a ti joj odgovoriš da 'nije ona kriva, nego ti'. Ali ona ne želi stati s pitanjima. Zašto ne možeš pustiti?'

Rekao je tek nekoliko riječi o odnosu s UFC-om…

'Odlično, plaćaju me. Ja plaćam kuću. Prvak sam. Vidjet ćemo. Prestani kopati… U četvrtak sam na poslu ponovno. Nekada dođem odmah u ponedjeljak da ih pozdravim', zaključio je prvak.