U STUDIJU RTS-A

Žestoke kritike bivšeg igrača Atletica i Werdera na račun Dragana Stojkovića: Srbija nije imala izbornika...

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 28.11.2022 17:24
  • Objavljeno 28.11.2022 u 17:24
Bionic
Reading

U utakmici 2. kola skupine G na Svjetskom nogometnom prvenstvu Kamerun i Srbija su na stadionu Al Janoub igrali 3:3 (1:2).

Poveo je Kamerun golom Jean-Charlesa Castelletta (29), no Srbija je preokrenula s dva gola u sudačkoj nadoknadi koje su postigli Strahinja Pavlović (45+1) i Sergej Milinković-Savić (45+3).

U nastavku je Aleksandar Mitrović (53) povisio na 3:1 za Srbiju, da bi Vincent Aboubakar (63) i Eric Maxim Choupo-Moting (66) izednačili na 3:3.

Do kraja utakmice Srbija nije uspjela stići do četvrtog gola i pobjede iako su Mitrović i društvo imali nekoliko velikih prigoda.

Ovaj rezultat izazvao je veliko razočarenje u Srbiji jer je jasno koliko im je osvajanje samo jednog boda otežalo situaciju u grupi.

Nakon utakmice velike kritike dobio je izbornik i ikona srpskog nogometa Dragan Stojković, jer nakon vodstva 3:1 nije tražio od igrača da se povuku i zatvore, što su suparnici znali kazniti.

Najglasniji u kritikama bio je bivši igrač sarajevskog Željezničara, te između ostalog Atletica i Werdera, 52-godišnji Rade Bogdanović, koji radi kao stručni komentator na RTS-u.

Bogdanović je rekao kako je Srbija izgledala kao da nema izbornika i da je neprihvatljivo ostati bez pobjede na takav način.

'Srbija je odigrala utakmicu, a da nije imala izbornika na klupi. Nikad nisam vidio da netko lošije vodi utakmicu na tako velikom natjecanju kao što je to odradio Dragan Stojković', počeo je Bogdanović i nastavio.

'Užasno, jednostavno užasno. Da vi kod rezultata 3:1, kad vam se momčad krajem prvog poluvremena vratila iz minusa te stekla dva gola prednosti, onda pustite njih petoricu na visoki presing, da deset minuta ne znate tko gdje udara. Kao trener morate razmišljati da imate 3:1 vodstvo, da se malo vratiš i spustiš loptu. Osim toga, ni fizička sprema nije dobra, a na što se Stojković već žalio'.

'Moj ljubimac, kojeg obožavam, mali Pavlović se ozlijedi, a njegovim izlaskom je nastupio potop. Pa te zamjene, koje je odradio, to nitko ne razumije i zato će se ljudi ovom utakmicom sigurno baviti još neko vrijeme. Ali nitko neće moći ući u njegovu glavu i dokučiti što je želio napraviti'.

  • +15
SP Katar: Kamerun - Srbija Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal