STROGA PRAVILA

Zenit izgubio 0:3 jer je igrao bez mladog Rusa

13.04.2011 u 20:21

Bionic
Reading

Ruski nogometni savez kaznio je prvaka Zenit iz St Peterburga oduzimanjem boda i sa 7.000 dolara jer je u derbiju protiv moskovskog CSKA nastupio bez mladih domaćih igrača

Utakmica je završila 1:1, no registrirana je rezultatom 3:0 za CSKA. Pravila ruske lige vrlo su jasna. Svaka momčad u sastavu mora imati barem jednog domaćeg igrača mlađeg od 21 godine što Zenit nije poštovao. Talijanski trener Luciano Spalletti uvrstio je u momčad osam ruskih nogometaša, no niti jedan nije bio mlađi od 21 godine.

Spalletti je priznao kako je to učinio svjesno jer je smatrao kako da 'klinci' nisu dovoljno kvalitetni za derbi protiv CSKA. No, nije znao da osim novčane kazne klubu prijeti i oduzimanje bodova. Na koncu je 'ceh' platio Zenitov odvjetnik Vladislav Radimov koji je dobio otkaz jer nije upozorio Spallettija na mogućnost gubitka bodova.

Ovo je već druga Zenitova kazna ovoga mjeseca. Početkom travnja klub je kažnjen sa 10.000 dolara zbog rasističkih ispada svojih navijača koji su u susretu protiv Anži Mahačkale gađali Roberta Ccarlosa bananama.

Nakon kažnjavanja Zenit je pao sa drugog na peto mjesto sa sedam bodova. U vodstvu je Volga sa dva boda više.