IZ CEDEVITE PORUČUJU

'Želimo pobjedom pokazati da još uvijek vrijedimo'

20.04.2012 u 09:54

Bionic
Reading

U petak u 19 sati Cedevita će u sklopu 10. kola A-1 Lige za prvaka u Košarkaškom centru Dražen Petrović gostovati kod Cibone

Utakmica je to u kojoj će se susresti trenutačno dvije vodeće momčadi prvenstva i očekuje se da će derbi pod Tornjem privući velik broj navijača iz oba tabora.
Cedevita ponovno ima problema s ozljedama i nije potpuno sigurno u kojem će točno sastavu crveni istrčati.

Vedran Vukušić je jučer malo iskrenuo zglob, a Matjaž Smodiš nije ni trenirao jer ima problema sa stopalom. Od prije nam nedostaje Dalibor Bagarić, a Vedran Princ je još protiv Svjetlosti zadobio kontuziju lista i sigurno ga neće biti određeni period', rekao je Zula na konferenciji za novinare.

Međutim, strateg crvenih ne želi tražiti alibi. Cedevita je, uostalom, i u ABA ligi ove sezone na gostovanju kod Cibone igrala vrlo oslabljena, a onda uz veliku minutažu dvojice juniora naposljetku slavila u sjajnoj utakmici koja je okončana tek u produžetku.

'Mislim da svaka utakmica nosi svoje zakonitosti. Igraš protiv Cibone, no imaš svoje obaveze bez obzira što je to derbi. Mi ćemo se koncentrirati na ono što želimo poboljšati i na koji način se želimo pripremiti. Imamo određenih zdravstvenih problema koji su eskalirali na jučerašnjem treningu i u ovom trenutku teško je reći tko će od igrača biti spreman, ali nećemo tražiti nikakav alibi, nego ćemo tražiti da odigramo što bolje', dodao je Anzulović.

Trener Cedevite dobro zna što je potrebno za pobjedu.
'Tražim da se nametnemo, da skok, koji nam je vrlo bitan, iskontroliramo što bolje i da kontrola lopte bude puno bolja nego što smo je imali, rekao bih, u kompletnoj hrvatskoj ligi. To je utakmica koja mora biti izazov i motivacija za moju ekipu i samim time vjerujem da će izaći i kvaliteta. Ne mogu naći nijednu primjedbu na angažman što se tiče treninga u zadnja tri tjedna. No sad treba povezati trening s utakmicom, povezati određene stvari i vratiti se na nivo koji smo imali veći dio sezone', kazao je Anzulović.

Igračko iskustvo Marina Baždarića ono je na što će se Zula u derbiju sigurno mnogo oslanjati, a o narednom protivniku Bažda je imao samo riječi pohvale:
'Ovo je derbi u pravom smislu riječi. Mislim da se Cibona u zadnjih par mjeseci u svakom smislu digla igrački i rezultatski. Dolaskom ovog posljednjeg Amerikanca popunili su roster sa 12 vrhunskih igrača na svim pozicijama i s pravom su trenutno tu gdje jesu. S naše strane, u nekim utakmicama smo odigrali bolje, a u nekima slabije. Rezultat je takav kakav je. Međutim, treba ovaj regularan dio sezone privesti kraju što je kvalitetnije i bolje moguće. Jer onda svi znamo da u play-offu kreće jedno novo takmičenje, tako da i s tog aspekta treba gledati sutrašnju utakmicu u kojoj, naravno, želimo pokazati da još uvijek vrijedimo. Kvalitetu imamo, dobro treniramo i radimo i želja svih nas je da se vratimo na nivo igara koji smo imali kroz veći dio sezone.'

Kakav god bio ishod sutrašnje utakmice, Cibona će sigurno i poslije 10. kola ostati na prvome mjestu. Međutim, bez obzira na poziciju s koje će Bažda i društvo ući u play-off, daleko od toga da bi cedevitaši trebali odustati od nade da mogu do naslova prvaka Hrvatske.

'Imamo iskustva iz prošle sezone gdje smo Ligu za prvaka igrali fantastično. U regularnom dijelu bili smo prvi i praktički do zadnja tri kola bez poraza, a onda smo u play-offu pali. Zato naglašavam da je to jedno novo natjecanje gdje sve nekako kreće iz nule. Jest da ekipe koje su bolje plasirane imaju prednost domaćeg terena, no to u ovoj našoj ligi nema neku veliku ulogu', zaključio je Baždarić.