DOČEKALA GA POLICIJA

Zbog ubojstva uhićen trener teniske zvijezde: 'Šokiran sam...'

27.03.2016 u 10:00

Bionic
Reading

Teniski svijet posljednjih mjeseci potresaju razni skandali, a najnoviji je s Markom de Jongom (29), trenerom 59. igrača svijeta Robina Haasea, koji je uhićen pod sumnjom da je počinio ubojstvo

Na teniskom turnirima posljednjih mjeseci nije dosadno. Optužbe za namještanje mečeva, doping, seksističke izjave, a sada i ubojstvo.

Robin Haase zbog bolova u koljenu nije nastupio na Miami Openu pa su se on i de Jong vratili u Amsterdam, a trenera je tamo dočekala policija te ga uhitila pod optužbom da je početkom ožujka ubio poznatog milijunaša i biznismena Koena Everinka.

Žrtva je bila vrlo bliska trojici nizozemskih tenisača - Igoru Sijslingu, Jesseu Huti Galungu i Robinu Haaseu.

Za de Jonga koji je vrlo poznato lice na ATP Touru jer je prvo bio tenisač, a zatim trener znalo se da je jedna od posljednjih osoba koje su vidjele Everinka živog. Prijatelji i de Jong kod Everinka su na televiziji gledali nogometnu utakmicu (3. ožujka), da bi domaćin dan kasnije pronađen izboden.

De Jong tada nije bio ni pod kakvom sumnjom, ali izgleda da se u cijeloj priči dogodio zaokret te je policija pronašla nove dokaze koji ga povezuju s ovim ubojstvom.

'Šokiran sam. Na žalost, ne mogu više ništa reći', izjavio je Haase.

Inače, Everinka je 2012. na koncertu brutalno pretukao kick-boksač Badr Hari koji je završio u pritvoru te je kasnije pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora. Poslije toga, milijunaš je neprestano dobivao prijetnje i nije napuštao kuću bez osiguranja. Na dan kada je ubijen, nažalost, nije ga imao.