POLITIČKA PREPUCAVANJA

Zbog Neymara predsjednik Barcelone pred istražnim sucem

13.02.2015 u 13:35

Bionic
Reading

Predsjednika Barcelone Josepa Mariju Bartomeua u petak je ispitivao istražni sudac vezano za optužbe o izbjegavanju plaćanja poreza pri transferu Brazilca Neymara u katalonski klub. Međutim, treba reći kako je i njegov prethodnik Sandro Rosell pod istragom

Sadašnji predsjednik Barcelone Josep Maria Bertomeu i njegov prethodnik Sandro Rosell, koji je odstupio u siječnju prošle godine, nalaze se pod istragom zbog sumnji da su izbjegli plaćanje poreza pri prijelazu brazilskog reprezentativca Neymara iz Santosa u Barcelonu 2013., objavila je njemačka agencija DPA. Zbog toga je Bertomeu u petak završio na ispitivanju kod suca Državnog suda Pabla Ruza. I Bertomeu i Rosell odbacili su sve optužbe.

Optužbe protiv Bertomeua javno SU obznanjene 3. veljače, a sadašnji Barcelonin predsjednik uvjeren je da se radi o montiranom procesu i ne odustaje od kandidature na skorašnjim izborima za novi predsjednički mandat.

'Neki državni moćnici gledaju Barcelonu pod povećalom zbog naše javne potpore katalonskom referendumu za neovisnost', izjavio je Bertomeu za katalonsku TV postaju TV3.