NIŠTA NEOBIČNO

Zbog dopinga suspendirana petorica bodybuildera

26.08.2010 u 11:31

Bionic
Reading

Na prvenstvu Hrvatske u bodybuildingu, održanom u Sisku 22. svibnja 2010., Hrvatska agencija za borbu protiv dopinga u športu (HADA) provela je dopinška testiranja

Po prispijeću rezultata analize uzoraka, obavljenih u licenciranom laboratoriju Svjetske antidopinške agencije (WADA) austrijskom Seibersdorfu, ustanovljena su četiri pozitivna nalaza, a suspendirano je ukupno pet natjecatelja.

Mirsad Škaljić pozitivan je metabolite anaboličkih steroida boldenona, mesterolona, metandienona, stanozolola i nandrolona te na diuretik furosemid. Marijan Mesec bio je pozitivan na metabolit anaboličkog steroida nandrolona. Miroslav Kolobarić je bio pozitivan na nandrolon i diuretik torasemid, a Robert Horvat na metilheksanamin. Robert Mežnarić je pobjegao iz prostorija u kojima se je obavljala dopinška kontrola što također predstavlja kršenje antidopinških pravila.

HADA je obavijest o pozitivnim nalazima proslijedila Hrvatskom bodybuilding savezu. Disciplinska komisija HBBS-a donijela je odluku prema kojoj su svi navedeni prekršitelji suspendirani na dvije godine izuzev Roberta Horvata kojemu je izrečena suspenzija u trajanju od dva mjeseca.