PAO ZBOG LOŠIH REZULTATA

Završila Matthäusova avantura na klupi Bugarske

19.09.2011 u 16:42

Bionic
Reading

Bugarski nogometni savez smijenio je u ponedjeljak s mjesta izbornika Nijemca Lothara Mattheusa zbog iznimno loših rezultata bugarske reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2012.

Iako se smjena bivšega kapetana Njemačke očekivala i ranije, Bugarski nogometni savez je to napravio tek danas zbog protivljenja predsjednika Borislava Mihajlova, koji je želio da Matthäus odradi ugovor dokraja, do studenoga kako ne bi platio odštetu.

'Razlozi za smjenu su brojni, a najveći je sve veće nezadovoljstvo izbornikom u samoj reprezentaciji. Matthäusa smo obavijestili o odluci i on je to primio mirno', kazao je Mihajlov, koji je prije samo mjesec dana izjavio kako će Nijemac voditi Bugarsku i u kvalifikacijama za SP 2014.

Matthäus je bio prvi stranac na čelu bugarske reprezentacije, koju je preuzeo prije točno godinu dana, ali je u kvalifikacijama za EURO 2012 u skupini s Engleskom, Švicarskom i Crnom Gorom doživio fjasko - tek je na četvrtom mjestu s samo tri data i 12 primljenih pogodaka.

Matthäusova trenerska karijera, za razliku od impresivne igračke, nije baš pohvalna, iako je vodio brojne klubove i reprezentacije poput Rapida, Partizana, Atletico Paranaensea, Red Bulla, te Mađarske i sada Bugarske. No, nigdje se nije zadržao dovoljno dugo, niti je imao previše uspjeha.

Izbornik mlade reprezentacije Mihail Madanski vodit će Bugare u pripremnom dvoboju 7. listopada protiv Ukrajine i posljednjem kvalifikacijskom susretu četiri dana kasnije s Walesom.