CECA RAŽNJATOVIĆ

Zatvorska ptičica slobodna kao - ptičica!

22.02.2012 u 15:13

Bionic
Reading

Od srijede je Svetlana Ražnjatović slobodna žena. Njoj je, naime, istekla osmomjesečna kazna kućnog pritvora koju je dobila zbog malverzacija s transferima nogometaša Obilića u vrijeme dok je bila alfa i omega toga kluba

Bivša predsjednica FK Obilića, a nakon Arkanove smrti i vlasnica tog kluba, Svetlana Ražnjatović dosta je vremena provela u pritvorima i na sudovima, a nakon odležane kazne u zatvoru i kućnom pritvoru, od danas je slobodna žena. Kako piše beogradski Mondo, srbijanski pravosudni policajci rano jutros stigli su do Cecina doma i skinuli joj specijalnu narukvicu preko koje je nadzirano njezino kretanje. Naime, presudom suda Ražnjatovićka nije smjela napuštati svoj dom u Beogradu, osim u prilikama odlaska na sud.

Tako je završena velika saga oko vrlo popularne srpske folk pjevačice koja je optužena da je sa sestrom Lidijom Ocokoljić nezakonito prisvajala novac od deset transfera  nogometaša Obilića. Nakon podignute optužnice sestre su se nagodile s tužiteljem i uz priznanje krivnje dobile kućni pritvor i nalog za uplatu milijun i pol eura na račun države.


Ceca u svom nekadašnjem uredu FK Obilića

Kako smo već pisali u tekstu Srpska Madonna u kolopletu nogometne mafije, Ceca je kao čelnica Obilića nezakonito, uz svesrdnu pomoć sestre, Dragiše Binića i Jovana Dimitrijevića, dobro naplatila svoju poziciju u klubu. Evo i popisa nogometaša iz optužnice od čijih je transfera Ceca Ražnjatović uzimala novac:

Miroslav Savić u FC Aris - 1.000.000 maraka (u optužnici stoji da je od prodaje Savića u grčki Aris, u siječnju 2000. godine, menadžer nogometaša Ražnatovićevoj na ruke predao 760.000 maraka, nakon što je on uzeo svoju proviziju od 10 posto).

Saša Viciknez i Zoran Ranković u Shangai - za svakog po 200.000 dolara (od prodaje Vicikneza i Rankovića kineskom Shangaiju u ožujku 2000. godine, isti je menadžer, nakon što je sebi uzeo deset posto (oko 40.000 dolara), Ražnatovićevoj na ruke predao 360.000 dolara, što nije evidentirano u NK Obilić).

Dragan Šarac u bečku Austriju - 1.750.000 maraka.

Vladica Ćurčić i Sead Salahović u FC Alaniju - za svakog po 110.000 dolara (među spornim transferima su i oni Ćurčića i Salafovića u ruski klub za ukupno 220.000 dolara, što također nije proknjiženo u NK Obiliću).

Nikola Lazetić u klub Fenerbahce - 6.000.000 maraka (u najunosniji transfer u lipnju 2000. bila je uključena i Stanislava Čočorovska).

Milorad Korać i Saša Kovačević u klub Erzurumsport - svaki po 375.000 maraka.

Milan Obradović u Lokomotivu iz Moskve - 3.000.000 dolara.