UOČI Ronald Garrosa

Zastrašujući Nadalovi rekordi; ovo još nikada nije viđeno, ali tri su velikana još ispred njega

30.04.2018 u 09:57

Bionic
Reading

Uoči Ronald Garrosa, prestižnog Grand slam turnira na zemljanoj podlozi, najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal svojim igrama na turnirima u Monte Carlu i Barceloni još jednom je dokazao kako je 'Kralj zemlje'

Ljevoruki Španjolac po 11. puta u karijeri trijumfirao je na turniru u Barceloni, a samo tjedan dana ranije po 11. put podignuo je pobjednički pehar u Monte Carlu. Tako je Rafael Nadal stigao do ukupno 77. naslova u karijeri.

Podatak kako se Nadal po broju titulu izjednačio s velikanom kao što je John McEnroe, koji je na četvrtom mjestu svih vremena u tzv. Open Eri dovoljno govori. Sada su ispred Nadala još samo Jimmy Connors, Roger Federer i Ivan Lendl.

'Znate, jako je teško objasniti kako se može na jednom turniru slaviti čak 11 puta. Nisam mogao zamisliti kako ću po 11 puta osvojiti turnire u Monte Carlou i Barceloni. Uživam u svakom trenutku igrati na tim turnirima i oni mi puno znače. Nadam se da ću se u godinama koje dolaze još vraćati na ove turnire', rekao je Nadal nakon što je u finalu Barcelone s uvjerljivih 6-2, 6-1 nadigrao Grka Stefanosa Tsitsipasa.

Dodajmo tome kako je ovo bio već 55. po redu turnir koji je Nadal osvojio na zemljanoj podlozi zaista ostavlja bez daha od čega je čak deset puta osvojio Ronald Garros. I pitanje je na kojem će se broju jednoga dana, kada odluči završiti karijeru, Nadal zaustaviti. Čovjek ruši sve moguće rekorde i usput pomiče granice. Ovako nešto nikada nije viđeno na zemljanoj podlozi!

U kakvoj je zastrašujućoj formi Nadala govori i podatak kako je dobio 19 mečeva u nizu te kako nije izgubio niti jedan set! Dobiti 46 setova u nizu u takvom društvu mogu samo najveći, a Nadal je odavno ušao u društvo – najvećih ikada. Slavljem u Barceloni Nadal je stigao do 401. pobjede na zemljanoj podlozi, a ako ga zdravlje posluži vrlo brzo će probiti i broj od nevjerojatnih 500.

Nakon ovakve demonstracije moći i zastrašujuće forme jasno je kako u ovom trenutku Nadal nema pravu konkurenciju na zemljanoj podlozi što naravno ne veseli organizatore Ronald Garrosa jer se, na njihovu žalost, pobjednik očito unaprijed zna.

  • +6
Rafael Nadal Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia