U PETAK PRED NOVINARIMA

Zašto Vrbanović i HNS nisu pričekali Šukera?

04.12.2014 u 16:48

Bionic
Reading

Iako su press konferencije u Hrvatskom nogometnom savezu najčešće 'tematske', to jest organiziraju se kada se objavljuje popis reprezentativaca ili eventualno nakon skupština ili sjednica Izvršnog odbora, čini se da u HNS-u naučili na svojoj grešci te će u kratkom vremenu opet izaći pred novinare

Doduše, baš kao i na prošloj presici, nakon sjednice Izvršnog odbora, ni ovog puta neće biti prvog čovjeka Saveza Davora Šukera, jer je još uvijek na Tajlandu. No očito su svjesni u HNS-u da se proteklih dana dogodilo previše stvari da bi šutke sjedili i čekali što će se dogoditi, već su odlučili progovoriti o aktualnim zbivanjima u hrvatskom nogometu.

Ono što je uočljivo iz poziva na konferenciju u petak jest 'sastav' koji će izaći pred novinare - a to su Damir Vrbanović, izvršni dopredsjednik HNS-a, ali i 'još nekoliko važnih gostiju iz nogometne organizacije'. Tko je to, zasad se ne zna, ali očito je da se i u Savezu dižu tenzije.

Tema zasigurno ima i više nego dovoljno - bakljada u Milanu, neodigrani derbi Dinama i Hajduka, protest Torcide na Rivi, prijetnja NK Osijek tužbama protiv sudaca, Šukerov boravak na Tajlandu i dogovaranje poslova za HNS, dolazak predstavnika Grada Splita, Hajduka i Udruge Naš Hajduk u Hrvatski sabor...

Međutim indikativno je i to što su u HNS-u odlučili sjesti pred novinare iako se Šukerov povratak najavljuje u subotu. Kada se sjetimo da su nakon bakljade u Milanu šutjeli desetak i više dana, zašto sada nisu pričekali još dan ili dva da se Šuker vrati, pa i njega posjeli pred novinare. Ili se na taj način želi pokazati da je Šukerov status u HNS-u upitan?