ŽIVOT U KAOSU

Zašto je Stojković postao lovina srpskih huligana

13.10.2010 u 11:30

Bionic
Reading

Premda nije izravno iz Zvezde prešao u Partizan, golman Vladimir Stojković našao se na meti huligana koji mu ne mogu oprostiti izdaju. Najluđe je to da ga mrze i napadaju navijači oba kluba

Kad je iz portugalskog Sportinga prelazio u Partizan i s crno-bijelima uspješno jurišao na Ligu prvaka, Vladimir Stojković nije mogao ni zamisliti da će mu se život u samo nekoliko mjeseci pretvoriti u nevjerojatni kaos. Bivši golman Crvene zvezde, internacionalac koji je 2006. otišao u Nantes, pa bio posuđen u nizozemski Vitesse, a samo godinu dana kasnije potpisao za portugalskog velikana Sporting koji ga je proslijedio na posudbe u Getafe i Wigan, danas je čovjek koji se ne može mirno šetati ulicama Beograda, a očito ni voziti u autobusu reprezentacije u Italiji.

Naime, srpski huligani pokušali su se u utorak u Genovi obračunati sa Stojkovićem, čak su bacili upaljenu baklju u autobus srpske reprezentacije, a navodno ga je od batina spasio Dejan Stanković uz pomoć Nikole Žigića. Stojković je nakon incidenta odbio braniti protiv Italije, a domaći izbornik Cesare Claudio Prandelli izjavio je da je srpski vratar bio užasnut događajima i posve izvan sebe.

'Nikada nisam doživio da igrače napadaju u autobusu. Vladimir Stojković je bio u našoj svlačionici, tresao se. Nije se bojao samo tog događaja, već i činjenice da se treba vratiti u svoju zemlju', kazao je Prandelli, a prenose srpski mediji.

Najstrašnije od svega je da Stojkovića podjednako mrze i poklonici Crvene zvezde i Partizana, i to je vjerojatno jedina točka u kojoj se slažu navijači ta dva kluba. Zvezdaši mu ne mogu oprostiti prelazak u Partizan, pa makar i iz Sportinga, a partizanovci uopće činjenicu da je branio za Zvezdu.

Inače, srpski golman definitivno je jedan od boljih igrača reprezentacije, a dosad je redovito isticao da vjeruje da će ga navijači ostaviti na miru i da je njihov bijes prolazan. Je li promijenio mišljenje i požalio dolazak u Partizan, zasad se ne zna, no činjenica je da je postao lovina huligana i kriminalaca i da mu pod takvim pritiskom nije lako živjeti. Svakodnevne prijetnje, pa i smrću, nešto je na što se čovjek teško navikne, pogotovo kad je savršeno jasno da neki od huligana svoje prijetnje zaista žele i ostvariti.