IZBORNIK BLISTA

Zaslužili! Hrvatska čeka četvrtfinale Eura i oporavak aduta

31.01.2014 u 23:26

Bionic
Reading

Dogodilo se ono što smo najavljivali, jako teška i neizvjesna utakmica, a dok smo igrali kolektivno, bili smo puno bolja ekipa od njih, kazao je izbornik hrvatske futsal selekcije Mato Stanković

Pogotkom Matije Capara u završnici susreta Hrvatska je i u drugom susretu Futsal Eura, ovoga puta protiv Češke, odigrala 3:3 i došla nadomak četvrtfinala. Hrvati će proći dalje ako u posljednjem susretu skupine Česi i Španjolci ne odigraju neriješeno s više od tri postignuta pogotka, a uzimajući u obzir kvalitetu i rezultate Španjolske - shvatljivo je veselje hrvatskih reprezentativaca nakon utakmice.

'Zaslužili smo četvrtfinale. Očito je prva utakmica sa Španjolcima ostavila traga na nama, u pojedinim dijelovima utakmice nismo igrali naš sustav i to je bio najveći problem. Pokušavali smo individualno riješiti neke stvari i to nije bilo dobro. Mislim da smo na kraju osvojili zaslužen bod. Čestitke momcima na kraju, nadam se da će u zadnjoj utakmici u skupini biti sve kako bi trebalo biti i da smo se ovime plasirali u četvrtfinale, ali treba pričekati tu utakmicu,' kazao je Stanković.

Hrvatska je završnicu susreta odradila bez ozlijeđenog Darija Marinovića koji je iskrenuo gležanj, a Stanković vjeruje da će ga medicinska ekipa osposobiti do eventualnog četvrtfinala:

'Zadnjih 12 minuta smo odigrali bez Darija i pokazali smo, iako je on vrhunski igrač, da se bez svakoga može. Nadam se da ozljeda nije takva da se ne bi mogla sanirati, vjerujem u našeg doktora Grgureva koji je već osposobio Capara, tako da mislim da će on biti spreman za četvrtfinale ako se plasiramo. Capar je bio pred prekidom karijere, doktor ga je vratio, pa mislim da će 'srediti' i Marinovića.'