ZLATNI DUBROVČANIN

'Zasluženo smo došli na vrh koji nam pripada'

14.08.2012 u 12:13

Bionic
Reading

Miho Bošković jedan je od sedmorice Dubrovčana koji su se u Londonu, na nedavno okončanim Olimpijskim igrama, okitili zlatom

Nakon što su oko 14 sati sletjeli u Zagreb te proslavili zlato na Plesu i kasnije na glavnom zagrebačkom trgu uz desetke tisuća navijača, Dubrovčani Frano Vićan, Andro Bušlje, Nikša Dobud, Sandro Sukno, Maro Joković, Miho Bošković i Paulo Obradović te legendarni Elvis Fatović (pomoćnik Ratka Rudića) oko 23 sata napokon su stigli na Stradun gdje ih je dočekalo nekoliko tisuća sugrađana.

Miho Bošković nije mogao dočekati trenutak kada će vratiti u svoj Dubrovnik – u zagrljaj kćeri Iris i supruge Petre - gdje će uostalom sljedeće sezone igrati za svoj Jug u koji se odlučio vratiti iz mađarskog Vasasa.

O briljantnim igrama u Londonu te osam pobjeda u osam utakmica Bošković je za tportal.hr kazao:

'Igrali smo stvarno vrhunski. Praktički smo u svih osam utakmica imali minimalne oscilacije. Bili smo vrhunski spremni i moram reći da je naš kondicijski trener Pero Kuterovac napravio vrhunski posao', rekao je Bošković dodavši:

'Zasluženo smo došli na vrh koji nam pripada.'

Na pitanje koliko su točno dana bili na pripremama, gdje je kovano zlato, sa smiješkom je kazao:

'Proveli smo 85-86 dana na pripremama, ali kad ovako završi, zlatom oko vrata, zaboravi se na sve patnje i mukotrpan rad.'

U videointervjuu koji možete vidjeti u prilogu Bošković je još govorio o fenomenu Dubrovnika kao grada vaterpola te o mladima koji će u godinama koje dolaze ući u reprezentaciju za Rio de Janeiro i OI 2016. godine.