gdje će igrati barca?

Zar je moguće da nakon ovog vikenda El Clasico ode u povijest?

29.09.2017 u 17:41

Bionic
Reading

Dosad smo utakmice Barcelone i nekih od engleskih, francuskih ili talijanskih velikana gledali tek nekoliko puta godišnje, ukoliko bi se našli jedni drugima na putu u europskim kupovima. No, nakon ovog vikenda postoji, istina tek malena, mogućnost da El Clasico ode u povijest a da Barcelona preseli u neku od spomenutih liga

Iako zvučni nestvarno, ove bi duele u budućnosti mogli gledati puno češće. Barcelona bi, navodno, uskoro mogla preseliti u englesku Premier ligu, francusku Ligue 1 ili talijansku Seria A. Naravno, u ovakav razvoj situacije teško je povjerovati, ali katalonski ministar sporta naglašava da ovakav rasplet nije nemoguć.

  • +5
El Clasico: Real Madrid - Bracelona 2:3 Autor: Susana Vera

Razlog za selidbu Barcelone, ali i njenih katalonskih susjeda, Espanyola i Girone, jeste referendum za nezavisnost Katalonije koji bi se trebao održati ovog vikenda. Španjolska vlada proglasila je ovaj referendum nelegalnim, ali ukoliko stanovnici Katalonije, ipak, izglasaju neovisnost, nogometni klubovi iz ove pokrajine bi mogli biti izbačeni La Lige.

Upravo takav scenarij komentirao je i katalonski ministar sporta, Gerard Fiuerasto.

'U slučaju izglasavanja nezavisnosti katalonske momčadi iz La Lige - Barcelona, Espanyol i Girona - morat će odlučiti gdje žele igrati. Žele li nastaviti natjecanje u španjolskom prvenstvu ili u nekoj od susjednih zemalja poput Italije i Francuske, ili pak u engleskoj Premier ligi', izjavio je Fiuerasto, pa dodao:

'U Španjolskoj trenutno imamo klubove iz drugih zemalja koji igraju u španjolskim nacionalnim ligama. Poput nogometnih i košarkaških klubova iz Andore. Monaco igra u Francuskoj, u Engleskoj igraju velške ekipe. Mislim da UEFA nema ništa protiv da još nekoliko klubova zaigra u ligi neke druge države'.

Naravno, sve ovo izgleda gotovo nevjerojatno jer sigurni smo da bi i Barceloninim igračima nedostajao El Clasico, ali kada je politika u pitanju - sve je moguće.