PRIPREMNO ROČIŠTE

Započelo suđenje akterima iz afere Offside

18.04.2011 u 13:09

Bionic
Reading

U Zagrebu je pripremnim ročištem započelo suđenje sudionicima kladioničarske afere koji su pali u akciji Offside. Među najzvučnijim imenima je bivši igrač Dinama i hrvatski reprezentativac Jasmin Agić

Prije nešto više od osam mjeseci hrvatsku javnost potresla je afera oko namještanja nogometnih utakmica, a u akciji Offside pali su neki poznati nogometaši, ali i bivši nogometni djelatnici. U ponedjeljak je započelo pripremno ročište za najveću kladioničarsko-sportsku aferu u Hrvatskoj. Na ročištu se treba odrediti datum početka suđenja i dokazi koji će se provesti.

Da podsjetimo, čak 15 osoba je završilo na optuženičkoj klupi zbog udruživanja za počinjenje kaznenih djela i primanje mita, a bilo bi ih i više da se neki nisu nagodili.

Kao glavni organizatori namještanja utakmica označeni su Vinko Šaka, Dino Lalić te Admir Suljić, koji su novac zarađen u kladionici davali igračima i klupskim dužnosnicima. Taj trojac se nagodio s tužiteljima, a njihov primjer su slijedili bivši igrači čakovečkog Međimurja Mario Darmopil te Danijel Mađarić i menadžer Mario Marenić.

Do početka suđenja još trojica su priznala krivnju (Mario Čižmek, Dario Šušak te Nikola Melnjak), četvorica poriču upletenost u bilo kakve nelegalne radnje (Andrija Balajić, Neven Vuljanko, Zoran Ivančić te Miljenko Mumlek), dok se ostali brane šutnjom. Među optuženima najviše je igrača Croatije iz Sesveta (Mario Čižmek, Ivan Banović, Saša Mus, Marko Guja, Ante Pokrajčić, Miljenko Bošnjak, Jasmin Agić i Dario Šušak), tri igrača Varteksa (Zoran Ivančić, Miljenko Mumlek i Andrija Balajić) te dva igrača Međimurja (Neven Vuljanko i Nikola Melnjak). Osim njih, na optuženičkoj klupi su se našli trener Croatije Goran Jerković te dužnosnik istog kluba Tomislav Zubak.