BRAVO

Zapaženi nastupi paraolimpijaca

26.01.2011 u 11:46

Bionic
Reading

Na IPC Svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom, koje se od 21. do 31. siječnja održava u novozelandskom gradu Christchurchu, hrvatski paraolimpijci nastavljaju s dobrim nastupima unatoč tome što se danas nisu penjali na pobjednička postolja

U skoku udalj Zoran Talić, član AK za osobe s invaliditetom Agram iz Zagreba, u konkurenciji atletičara s intelektualnim teškoćama, zauzeo je 4. mjesto skokom od 6.59 metara, a to je uspjelo i njegovoj klupskoj kolegici Marija Iveković u konkurenciji slabovidnih atletičarki u bacanju kugle s daljinom od 10,97 metara.

Zapažen nastup ima je u konkurenciji atletičara s podkoljeničnom amputacijom i Josip Slivar član AK 'Sokol' iz Bjelovara, koji je u bacanju diska daljinom od 43,06 metara postigao osobni rekord koji mu je donio sedmo mjesto.

Inače, u dosadašnjem tijeku svjetskog prvenstva hrvatski paraolimppijci osvojili su dvije zlatne medalje koje su zaslužile Marija Iveković i Mikaela Ristoski, te dvije srebrne Darka Kralja i Branimira Buntića.