psk_2

POGLEDAJTE GOL

Zapamtite to ime! Njemačkom wunderkindu trebalo je 10 minuta da zabije prvi gol Eura

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 14.06.2024 22:11
  • Objavljeno 14.06.2024 u 21:22
Bionic
Reading

Mladi Florian Wirtz, krilni napadač Bayer Leverkusena, najavljen je kao velika zvijezda Eura. Ta očekivanja opravdao je već u početnim minutama prve utakmice na Europskom prvenstvu

Nakon manje od 20 minuta igre prve utakmice na Europskom prvenstvu, Njemačka je imala 2:0 protiv šokirane Škotske. Do kraja poluvremena došla je i do 3:0. Elf je utakmicu krenuo sjajno, baš kako se i očekivalo pred domaćim navijačima; pritisnuo je suparnika, uzeo mu loptu i okomito napadao zadnju trećinu.

  • +17
Njemačka - Škotska, Europsko prvenstvo (14.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Golove su u 10. i 19. zabijali Florian Wirtz i Jamal Musiala, dvije mlade njemačke zvijezde, a onda je na samom kraju poluvremena iz penala na 3:0 povećao Kai Havertz. Upravo je Wirtz s razlogom apostrofiran prije početka natjecanja kao jedan od najboljih mladih europskih igrača, kao zvijezdu koja bi, nakon sjajne sezone s Bayer Leverkusenom, mogla eksplodirati na Euru.

Samo 10 minuta bilo mu je dovoljno da zabije prvi gol Eura; Toni Kroos je poslao dugu loptu na drugu stranu, Joshua Kimmich vratio je u sredinu, a Wirtz je desnom nogom opalio i zabio. Wirtz je za Njemačku debitirao u rujnu 2021., ovo mu je 19. nastup za Elf i tek drugi pogodak. Prvi je postigao u ožujku ove godine, kad je Njemačka u prijateljskoj utakmici svladala Francusku s 2:0. Wirtz je u Lyonu pogodak postigao već nakon sedam sekundi igre, što je najbrže postignuti gol u povijesti njemačke reprezentacije.

Zapamtite to ime, mogao bi dominirati na ovoj europskoj smotri.

Golove možete pogledati na HRT-u.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal