'MEDVJEDI' IDU PO NASLOV

Zanoški: Isključuju me i za krivi pogled

04.11.2011 u 14:37

Bionic
Reading

Nakon tri uzastopne pobjede atmosfera je u svlačionici Medveščaka sjajna. Više nitko ne priča o ultimatumima, kaznama

'Nije bilo ultimatuma od vodstva kluba. Mi u svlačionici bili smo svjesni da ne radimo dobro posao za koji smo plaćeni. Nije nam trebao ultimatum da to shvatimo', kaže napadač Medveščaka Tomi Zanoški te dodaje:

'U nekim utakmicama osramotili smo sami sebe, nismo dali sve od sebe. Protiv Jesenica, na primjer'.

Zanoškog je iznenadila potpora publike i u porazima.

'Dok sam igrao u Americi, kada bismo igrali loše, s leda su nas ispraćali glasnim zvižducima. Naša je publika zaista sjajna, predivno sam se osjećao kada se svih 6000 ljudi diglo na noge kada smo preokrenuli rezultat igrajući protiv Albe. I zato nemamo pravo igrati s pola gasa'.

Zanoški smatra da Medveščak ove godine može i do naslova, no da na tom putu treba pobijediti i suce.

'Uvjeren sam da možemo osvojiti naslov, pokazali smo da možemo pobijediti i najbolje momčadi, KAC, Red Bull i Linz. Nažalost, gotovo u svakoj utakmici igramo i protiv sudaca. Sude nam kazne koje nikada ne bi sudili austrijskim klubovima. U utorak u Klagenfurtu suci su stalno pomagali KAC-u'.

Sudačku nepravdu Zanoški teško prihvaća, pa ga zbog 'razgovora ugodnih' suci već imaju na piku.

'Ima jedan koji me zaista ne voli. Već mi je dvaput dao po 10 minuta kazne. Prvi put sam mu nakon nekoliko loših odluka rekao da počne raditi svoj posao, a on me isključio na 10 minuta. U Grazu mi je pak dao 10 minuta nakon što me protivnik lupio u glavu, a ja mu uopće nisam vratio. Ma, imam osjećaj da bi me isključio i da ga pitam kako je ili da ga krivo pogledam', rekao je Tomi te zaključio:

'U Americi je moj posao bio da pričanjem i sitnim udarcima isprovociram suparnike da me udare, pa dobiju isključenja. Tamo je to dio igre, a ovdje mi ne daju ni pričati. Trebam smisliti nešto novo, možda kao suigrač Morency koji suparnike provocira šaljući im puse, ha-ha'.