'VELIČANSTVENA' TROJKA

Zaista jadno; izveli najveću glupost Igara pa završili u rukama policije

26.02.2018 u 09:39

Bionic
Reading

Svake Olimpijske igre imaju svoje junake i tragičare, pobjednike i gubitnike, ali i glupane. Ništa drugačije nije ni u Pjongčangu, a u ovoj posljednjoj 'kategoriji' našli su se članovi kanadske reprezentacije

Kanadski skijaš David Duncan, supruga Margrethe i direktor skijaške reprezentacije Willy Raine pušteni su iz pritvora, ali ne smiju napustiti Južnu Koreju, jer se protiv njih vodi sudski postupak.

Naime, 'veličanstvena' trojka izvela je budalaštinu Igara, zamijetila upaljeni Hummer bez vozača, te jednostavno ušla u njega i odvezla se prema olimpijskom selu.

Sat vremena kasnije bahata skupina uhićena je, na mjestu vozača sjedio je direktor Raine, a odostraga je bio zavaljen bračni par Duncan. Raine je bio podvrgnut alkotestu koji je pokazao 0,16, no problem je taj što je u Južnoj Koreji dozvoljeno tek 0,05 pa će osim krađe za što je sve troje optuženo, on imati problema i zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

'Duboko smo razočarani ponašanje tih pojedinaca. Očekujemo da članovi tima poštuju zakone Južne Koreje i sva mjesta na kojima se natječu u cijelom svijetu', objavili su iz Kanadskog olimpijskog saveza.

Oglasili su se i 'veseljaci'. Supružnici Duncan su poručili kako im je 'jako žao, jer su se ponašali na način koji nije u skladu s vrijednostima kanadske reprezentacije', a slično je javnosti poručio i Raine:

'Želio bih se iskreno ispričati zbog svojih neoprostivih postupaka. Riječi nisu dovoljne da izrazim koliko mi je žao. Razočarao sam svoju obitelj, prijatelje, ekipu, a želio bih se ispričati i vlasniku vozila.'

  • +15
Zatvaranja Olimpijskih igara u Pjongčangu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia