Paket24 Premijer liga

'Zagrebaši' uvjerljivi u gradskom derbiju; ostavili su Sesvete na 13 golova minusa

25.02.2024 u 22:44

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba svladali su momčad Sesveta u sklopu 2. kola Paket24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske

Aktualni hrvatski prvaci slavili su uvjerljivo, bilo je 35:22 (17:10). Pobjeda je još značajnija jer trener 'zagrebaša' Andrija Nikolić za ovaj susret nije mogao računati na ozlijeđene Zvonimira Srnu, Luku Lovru Klaricu, Paola Kraljevića i Yoela Cunija Moralesa.

A najbolji u redovima Zagreba bili su Filip Glavaš s devet, odnosno Miloš Kos i Niko Franković s po pet golova. Matej Mandić je upisao devet, a Ante Grbavac dvije obrane.

'Čestitao bih svojim igračima na odličnom angažmanu od prve do zadnje minute. Postavili smo se kao favoriti i pobjeda nije niti u jednom trenutku dolazila u pitanje. Čestitke i ekipi Sesveta. Oni su mlada i odlična momčad pred kojom je budućnost. Želim im svu sreću u nastavku natjecanju', kazao je trener Zagreba Andrija Nikolić nakon pobjede.

Golman Zagreba Ante Grbavac je dodao:

'Sesvete su prošlo kolo pokazali da mogu napasti svakoga u ovoj ligi. Ozbiljno smo ih shvatili, dobro smo se spremili i mislim da smo ovo odradili kako treba. Svaka čast dečkima, mislim da smo od prve do posljednje minute bili jako dobri i pitanje pobjednika nije niti u jednom trenutku bilo upitno. Malo nam je rotacija sužena zbog brojnih ozljeda, ali kako je Čupić rekao dok god imamo šest igrača i golmana vrijedi se boriti.'

Pred rukometašima Zagreba dvoboj je 13. kola Machineseeker EHF Lige prvaka u kojemu će ugostiti PSG. Dvoboj hrvatskog i francuskog prvaka na rasporedu je u četvrtak 29. veljače, s početkom u 18.45 sati. Ulaz za tu utakmicu je slobodan.

Standings provided by Sofascore