sve je po starom

'Zagrebaši' još jednom potvrdili dominaciju, 25. puta osvojili su rukometni Kup

13.05.2018 u 19:10

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba po 25. su put osvojili Kup Hrvatske zahvaljujući 27:18 pobjedi protiv našićkog Nexea u finalu igranom u Umagu...

U odnosu na polufinalnu utakmicu, u kojoj su Zagrebaši bili uvjerljivi protiv domaćina Umaga i u kojoj su slavili rezultatom 39:24, u sastav su se vratili kapetan Zlatko Horvat i desni vanjski David Miklavčić dok su na tribine preselili Petar Medić i Josip Ereš.

Na klupi PPD Zagreba uz trenera Zlatka Saračevića bili su i službeni predstavnik Božidar Jović, trener vratara Mario Kelentrić i fizioterapeut Damir Kajba.

U prvom poluvremenu gledali smo šahovsku bitku trenera Saračevića i Hrvoja Horvata, vidjeli smo 30 minuta igre s dvije fantastične obrane, svjedočili raspoloženim Urhu Kastelicu i Kristianu Pilipoviću koji su branili i najveće zicere te stoga ne treba čuditi da se na predah otišlo sa samo jednim golom prednosti za Zagreb (12:11).

Kroz čitavo prvo poluvrijeme Našičani su poveli samo jednom, međutim borbeni kao i uvijek nisu dopustili da im se Zagreb odlijepi i da napravi značajniju razliku već u prvom dijelu igre.

Dva imena koja su obilježila prvu dionicu utakmice svakako su Urh Kastelic sa sedam, odnosno Kristian Pilipović sa šest obrana. Zlatko Horvat postigao je četiri, a Vedran Zrnić tri pogotka iako su obojica promašila po jedan sedmerac.

U uvodnim minutama nastavka gledamo presliku prvog poluvremena. Nexe se ne predaje, pušu Našičani za vrat kolegama iz Zagreba, a o tome koliko je velika njihova želja dovoljno govori i podatak je samo u uvodnih desetak minuta drugog poluvremena zbog trećeg isključenja na tribinama završio Marko Mrđenović, dok su se Leon Šušnja i Saša Barišić-Jaman umalo i fizički obračunali.

Ipak, u 39. minuti golom Josipa Valčića Zagreb prvi put odlazi na +3 (16:13). Nakon toga Nexe postiže dva vezana gola, a potom Zagrebaši rade nevjerojatnu seriju od 9:0!

Prvo, u 45. minuti pogađa Damir Bičanić za 18:15, a trener gostiju Hrvoje Horvat zove minutu predaha. Nažalost po Našičane utakmica je tu već bila prelomljena, a kada su u naredna dva napada zabijali prvo Kontrec s crte a potom i Marković na prazan gol s centra, govor tijela rukometaša Nexea jasno je dao do znanja da su se predali.

  • +13
Finale Kupa Hrvatske za rukometaše, Nexe - PPD Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

U 48. minuti opet je pogodio Bičanić i trener Horvat na +6 (21:15) odlučio je iskoristiti i posljednju minutu predaha. Međutim, dojam je da ne bi Našičanima pomogla niti još dva time-outa jer su nakon ovoga za Zagreb redom zabijali Horvat u dva navrata, Božić-Pavletić i potom opet Bičanić. U 54. minuti, nakon gotovo deset sušnih minuta za Nexe je poentirao Marin Šipić, ali bilo je prekasno da bi se Našičani mogli vratiti u utakmicu.

Zagreb je mirno priveo utakmicu kraju i s uvjerljivih 27:18 (12:11) osvojio 25. Kup Hrvatske.

Najbolji u finalnoj utakmici bili su Zlatko Horvat s osam te Damir Bičanić sa šest pogodaka. Urh Kastelic igrao je veliku utakmicu i sa 16 obrana bio možda i prvo ime u pobjedničkim redovima. Po tri su gola u redovima Nexea postigli Šipić, Gadža, Zrnić i Buvinić.