DIMITROV NE MOŽE...

Zagreb ostao bez velike zvijezde, ostalo ih još dovoljno

28.01.2014 u 19:02

Bionic
Reading

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov, 19. igrač svijeta, zbog ozljede je otkazao nastup na ATP turniru PBZ Zagreb Indoors koji će se od prvog do devetog veljače održati u Domu sportova

'Želio sam osvojiti naslov u Zagrebu, međutim zbog ozljede sam prisiljen otkazati nastup u Domu sportova,' kazao je četvrtfinalist Australian Opena.

Dimitrov je u Zagrebu nastupio prošle godine, međutim premda je ispao već u 1. kolu od Ive Karlovića, bio je prepun dojmova o jedinom dvoranskom ATP turniru u Hrvatskoj.

'U Zagrebu sam se prošle godine osjećao kao kod kuće. Iako sam u tijesnom meču izgubio već u 1. kolu, grad i turnir su mi ostali u lijepom sjećanju. Nažalost, oporavak od ozljede zadobivene na Australian Openu se odužio. Nadam se da ću imati priliku ponovno zaigrati u Zagrebu,' poručio je Dimitrov.

Dimitrova mnogi vide kao skorog kandidata za budući broj jedan na ATP ljestvici


Unatoč otkazu Dimitrova i Tipsarevića, popis igrača za ovogodišnji PBZ Zagreb Indoors i dalje je prepun velikih imena, poput Miloša Raonića, Tommyja Haasa, Mihaila Južnija, Feliciana Lopeza, Philippa Kohlschreibera, Jürgena Melzera, Radeka Štepaneka i drugih. O snazi turnira svjedoči i podatak da će od naših tenisača u statusu nositelja na subotnjem ždrijebu biti samo Ivan Dodig koji je u ovom trenutku 34. na ATP ljestvici. Uz Ivana Dodiga i ostali su se hrvatski tenisači već okupili u Zagrebu te iskoristili mogućnost treninga na glavnom terenu u Domu sportova. Tako su ovogodišnju podlogu već isprobali i Marin Čilić, Ivo Karlović te Borna Ćorić.

'To je pogodnost kakvu ne možemo uživati na drugim dvoranskim turnirima, gdje tereni nikada nisu spremni prije četvrtka. Želio bih se zahvaliti organizatorima što su nam omogućili treninge već od ponedjeljka navečer. To će nam, uz bučnu podršku gledatelja, zasigurno biti dodatna prednost u odnosu na inozemne igrače,' rekao je Ivan Dodig najbolje rangirani hrvatski tenisač koji će velike ambicije imati i u turniru parova gdje će nastupiti s Brazilcem Melom s kojim je igrao polufinale Mastersa u Londonu, te finale Wimbledona prošle sezone.