DVOBOJ U PULI

Zagreb može povući Istru sa sobom u ponor

23.04.2016 u 10:50

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 33. kola MAXtv Prve lige nogometaši Istre protiv Zagreba (ArenaSport3, 15h) traže pobjedu kojom bi zadržali nadu u izbjegavanje dodatnih kvalifikacija, dok bi gosti trijumfom i dalje ostali na životu...

Igor Pamić je u listopadu smijenjen s klupe Istre nakon što je osvojio 14 bodova u 13 kola. Uprava je bila nezadovoljna rezultatima i tražila iskorak. Njegova zamjena Rubčić je odmah debitirao pobjedom i to je od Istre praktički bilo to... U preostalih 18 kola Puljani imaju skor 0-6-12. Gube gdje stignu, a postizanje pogotka valjda uspomena iz djetinjstva. Trenutno su u nizu od šest utakmica bez pogotka i tek jednom osvojenom bodu.

Nedavno su se pomirili s time da ih čekaju kvalifikacije za ostanak, no možda ni to neće biti sigurno ako danas izgube. Iako imaju ogromnih devet bodova prednosti u odnosu na Zagreb, dovoljno je vidjeti što ih čeka u preostala tri kola (Dinamo, SPLIT, Rijeka). Lako se može dogoditi da u ta tri kola bude nula na bodovnom kontu. S druge strane, Zagreb ima tri utakmice u Kranječevićevoj (Slaven, Lokomotiva, Hajduk) i nije nerealno da osvoji barem 6 bodova. Ako bi imali jednak broj bodova, Istra ima lošiji međusobni skor...

'Svjesni smo težine situacije u koju smo dospjeli. Ipak, čvrsto vjerujem kako ćemo do kraja osigurati ostanak u ligi. Radimo ozbiljno i dobro, to mora doći na naplatu,' optimist je trener Panadić.

Na njegovu žalost rad na treningu se ne boduje, a ono što pružaju na utakmicama ne sliči ni na što. Tijekom tjedna ih je Inter pregazio...

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Heister je ozlijeđen, Hadžić bolestan, Đurić ima kartone. Vukovića muči koljeno, no vjerojatno će zaigrati. Nema Panadić ni neku preveliku širinu, odnosno s kim god da je probao nije polučilo rezultat.

U prilog domaćinu sigurno neće ići ni nervoza navijača na tribinama koja je iz utakmice u utakmicu sve veća i veća.

Zagreb je iskoristio probleme Splita i napokon pobijedio. Iako su sami sebe otpisali već prije nekoliko kola, vjerojatno su i oni napravili raniju kalkulaciju oko moguće raspodjele bodova do kraja sezone. Pobjeda je danas imperativ, a onda je sve moguće.

'Igrali smo tri puta s njima ove sezone i nijednom nas nisu nadigrali. Ohrabrujuće je to uoči puta,' rekao je pomoćni trener Madunović.

Struka Zagreba neće moći računati na Tešiju i Jurilja, no to nisu preveliki razlozi za brigu. Sastav je praktički poznat, upitno je samo hoće li u sredini terena krenuti Šulc ili Gudelj.

'Mi idemo na sve ili ništa, nemamo što kalkulirati,' za kraj je rekao Madunović.