NAJAVA ZA UNICAJU

Zagreb herojski zaustavio Maccabi

10.12.2011 u 20:00

Bionic
Reading

Košarkaši Zagreba predvođeni kapetanom Simonom nanijeli su prvi poraz u ABA ligi izraelskom Maccabiju (81:74), i to u vrlo teškim uvjetima

Trener Androić je u teški dvoboj ušao bez Mulaomerovića i Maya, a težak uteg u prvom poluvremenu je imao i u sucima iz Srbije i BiH.

Mravi su krenuli furiozno. Pogodili su prve četiri trice, pogađali iz reketa uz faulove, a posebno je raspoložen bio Kruno Simon koji je u prvih 15 minuta pogodio 18 koševa.

Ipak, dvije pogrešne odluke sudaca garnirane i tehničkim pogreškama ljutitih domaćina vratile su makabejce u igru i serijom bacanja Zagrebova prednost od 22:9 se do poluvremena istopila na samo 39:38. Do velikog odmora je Kasun imao četiri osobne, Diassa tri, a Heytwelt dvije. To su jedini igrači koji mogu igrati u reketu. Činilo se da će Zagreb u nastavku biti nekonkurentan u unutarnjoj igri i doživjeti siguran poraz.

No Kasun je odigrao gotovo čitav nastavak bez prekršaja, nastavila se i sjajna šuterska večer domaćina (pogodili su 12 od 21 tricu) i minutu prije kraja treće Mašić je pogodio tricu za 58:53. Oko dvije tisuće gledatelja je skočilo na noge, uspjeh je tada postao realan.

Zagreb je održavao vodstvo, a posljednju dionicu briljantno je odradio Simon. Dva duga napada u nizu rutinom je realizirao Kasun, da bi Simon pogodio zadnjih osam koševa i digao publiku na noge. Doživjeli su ovacije za jednu od najvećih pobjeda u povijesti kluba.

Simon je zabio 26, Kasun i Rančić (trice 4/6) su dodali po 12, Ožbolt i Babić po osam, Mašić šest... za šestu pobjedu u 11 regionalnih kola čime su se mravi vratili u igru za završni turnir ovoga natjecanja. Maccabi je i dalje vodeći s omjerom 9-1.

Zagreb ohrabren ovom pobjedom čeka srijedu kada će u Areni (20.45) dočekati Unicaju. Svladaju li Španjolce, za koje nastupa nekadašnja velika zvijezda Zagreba Žorić, otvorit će si priliku i za plasman u drugi krug Eurolige. Tko bi rekao nakon očajnog uvoda u sezonu.