UZVRAT POLUFINALA KUPA

Zadovoljni svi: Dinamo u finalu Kupa, Split slavi 'nulu'

14.03.2017 u 18:56

  • +2

Uzvratna utakmica polufinala kupa, RNK Split - GNK Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nakon Dinamove pobjede 6:0 u prvoj utakmici polufinala hrvatskog nogometnog kupa, iluzorno je bilo očekivati da Split napravi čudo. Ustvari, možda i jest čudo što je uspio izvući remi 0:0, s obzirom da je u posljednje dvije utakmice protiv 'modrih' inkasirao čak deset pogodaka

U prilično dosadnoj utakmici Dinamo je rutinski odradio posao protiv Splita te izborio nastup u finalu hrvatskog nogometnog Kupa.

Doduše, nekakvu spektakularnu utakmicu nismo ni očekivali jer 6:0 iz prvog ogleda bilo je posve demotivirajuće za igrače Splita. Pridodamo li tome i subotnju 4:0 pobjedu 'modrih' nad istim suparnikom, jasno je bilo da domaćini neće jurišati po preokret.

S druge strane, Ivajlo Petev iskoristio je ovu utakmicu da priliku pruži igračima koji možda i ne dobivaju minuta koliko bi htjeli.

Imali su gosti iz Zagreba punu inicijativu, ali konkretnih prilika nije bilo, a od opasnijih pokušaja valja tek izdvojiti udarac Mora i Sose. S druge stane jednu opasniju situaciju zakuhao je i Mikulić, no bilo je to premalo za 300-tinjak gledatelja na parku Mladeži.

Dinamo je tako po 20. jubilarni put u finalu ovog natjecanja, a tamo čeka boljeg iz dvoboja Osijeka i Rijeke.