NLB LIGA

Zadar u Krešinom domu prejak za Partizan

01.11.2009 u 21:19

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra stigli su do velike pobjede protiv beogradskog Partizana. Sagadinova je momčad tek u zadnjim sekundama prelomila utakmicu, a junak je bio Rok Stipčević s dvije trice u zadnjih 40 sekundi

Nakon neugodonosti u Širokom Brijegu, kada su ih izvrijeđali njihovi navijači, košarkaši Zadra Tornadu su ipak priuštili veselje. U Krešinom su domu svladali beogradski Partizan sa 77:64 (13:10, 26:17, 17:20, 21:19).

Iako su Zadrani od prve minute imali vodstvo, utakmica je gotovo cijelo bila otvorena. Pa čak i kada je Zadar vodio sa 16 razlike (51:35), sredinom treće četvrtine, osjećalo se da utakmica nije rješena.

U posljednjih deset minuta gosti iz Beograda stigli su i na minus četiri (59:63), no tricama Cara, Boise i Tome Ružića Zadar je stigao do nešto mirnije završnice. Tada se namjestio i Rok Stipčević, koji je u zadnjih 40-ak sekundi pogodio dvije trice i otklonio sve dvojbe oko pobjednika.

Najučinkovitiji u sastavu Zadra bio je Rok Stipčević sa 18 koševa, dok su Partizan predvodili Jan Vesely i Aleksandar Marić sa 16. Nakon pet kola Zadar ima tri pobjede i dva poraza, a Partizan dvije pobjede i dva poraza uz utakmicu manje. U sljedećem kolu Zadar gostuje kod Cibone.