IZNENAĐENJE

Zadar u Domu sportova šokirao Cedevitu

03.04.2014 u 21:34

Bionic
Reading

U 1. kolu A-1 Lige za prvaka Cedevita je u Domu sportova poražena od Zadra sa 85:72. Gosti su u Zagrebu večeras imali sjajnu šutersku večer. Utakmicu su završili uz šut za tricu 13/22

'Imali smo skraćenu rotaciju. U zadnje vrijeme imamo strašno puno problema. Suton je skinuo samo da popuni broj, Ramljak ima problem s ramenom, Delaš je tek napravio prvi trening, a nema Raya. No, ti problemi ne mogu biti nikakav alibi, niti se može o tome razgovarati", izjavio je trener Cedevite Jasmin Repeša.

Zagrepčani su susret okončali uz šut za tricu 6/22, a u prvoj su četvrtini iz igre šutirali 6/19. Zadar je stoga nakon 10 minuta vodio sa 16:24. Poslije tri trice Tonija Dijana u prvoj polovici druge dionice Zadrani su na pet minuta do velikog odmora vodili 23:33, a s 10 razlike (34:44) završeno je i prvo poluvrijeme.

Trener domaćih dotad prikazanim na terenom sigurno nije bio zadovoljan, posebice s obranom. Na početku treće četvrtine činilo se na trenutak da je Cedevita podigla intenzitet, no nije puno pomoglo jer su Zadrani i dalje "raketirali" izvana.

Nakon manje od četiri minute igre u drugom poluvremenu Marko Šutalo zabio je svoju treću tricu iz trećeg pokušaja. Gostima je tako donio vodstvo 41:53. Repeša je na to pozvao timeout, a Zadar je u tom trenutku imao šut za tricu 10/15.

U zadnju četvrtinu ušlo se s 50:58. Ivan Ramljak smanjio je to na 52:58, no bliže od toga Zagrepčani u nastavku više nisu došli.


'Moram čestitati Zadru na zasluženoj pobjedi. MIslim da su odigrali puno bolju utakmicu. Pokazali su veliku želju i u svim segmentima su bili bolji. Što se tiče nas, ako energetski ne odigramo na najvišem nivou, bez obzira tko je na drugoj strani, mi smo u problemima. U prvom poluvremenu smo primili 44 poena, a inače znamo primati 60 koševa u cijeloj utakmici. Zadrani su imali sjajan šut, malo ih je popratila i sreća, ali sreća prati hrabre. Ako se protivniku dozvoli da na tvojem terenu za tricu šutira 59% onda je sve jasno', zaključio je Repeša.

Za Cedevitu je Nolan Smith upisao 19 poena i tri skoka. Tomislav Zubčić dodao je 18 poena i osam skokova, Luka Babić 12 poena i četiri asistencije, a Miro Bilan 10 koševa i sedam skokova.

Kod gostiju su šestorica igrača utakmicu završila s dvocifrenim brojem koševa, a najviše su zabili Lawrence (17 poena i šest asistencija) Šutalo (13 poena).