VIŠA RAZINA

Zadar bez izgleda, Cedevita na Zagreb u finalu

26.02.2014 u 21:42

Bionic
Reading

Nakon pobjede Zagreba nad Cibonom finale košarkaškog Kupa Krešimira Ćosića izborila je i Cedevita pobjedom protiv Zadra sa 82:70

Nakon relativno neočekivane pobjede Zagreba protiv Cibone drugi polufinale kupa nije ponudio dilemu. Cedevita je na svom parketu veću kvalitetu pretvorila u rutinsku pobjedu protiv neugodnog Zadra (nedostajala im oba stranca Lawrence i Lyons) koji nije pronašao odgovor na unutarnju liniju Cedevite.

Repešini centri zavladali su reketima, a kada se tome doda i osam od 12 pogođenih trica u prvom poluvremenu jasno je zašto su domaćini na velikom odmoru vodili s 12 koševa razlike.

Povratka za Zadrane nije bilo. Pokušali su, rotirao je Sunara desetoricu igrača, ali Cedevitu na putu prema trećem (uzastopnom) finalu kupa nisu mogli zaustaviti. Nastavila je Cedevita dominirati u svim segmentima i 14 minuta prije kraja zakucavanjem večeras sjajnog Luke Babića otišla na prednost (61:40) veću od 20 koševa.

Ipak, Zadar se nije dao slomiti i sredinom zadnje dionice smanjili su zaostatak na manje od deset. Više od pola okupljenih (ukupno je bilo 500-injak gledatelja) diglo se i puhalo u Zadrova jedra, no Nusuf Jurkić tada je povezao deset (ukupno 12 večeras) Cedevitinih koševa i dvoboj se vratio u mirne vode do konačnih 82:70.

U redovima Cedevite prednjačio je Luka Babić sa 18 koševa, dok se među Zadranima posebno istakao Marko Šutalo s 20. Zadar tako neće biti u prilici loviti svoj sedmi trofej u hrvatskom kupu, dok će Cedevita u finalu protiv Zagreba (četvratk, 20 sati) biti favorit za osvajanje svog drugog u povijesti.