šesto izdanje

Zadar Basketball Tournament ide dalje: Turnir je postao velika reklama Hrvatske i Zadra

06.05.2019 u 12:32

Bionic
Reading

Najjači europski pripremni košarkaški turnir - Zadar Basketball Tournament najavljuje izdanje 2019. Praznik košarke u Zadru će se ove godine održati u terminu od 19. do 22. rujna. Brojni europski velikani čekaju potvrdu organizatora za dolazak na šesto izdanje turnira

Prošle je godine turnir, za koji riječi hvale imaju najbolji europski klubovi, iskoračio i izvan granica Europe, pa je tako u Zadru gostovao pobjednik kineske CBA lige Liaoning Flying Leopards, a niti jedno izdanje turnira do sada nije propustila jedna od najjačih momčadi Europe – turski Fenerbahče. Organizatori ovih dana vode posljednje pregovore s košarkaškim velikanima i kroz nekoliko tjedana bit će poznati svi sudionici ovog, u košarkaškom svijetu, već tradicionalnog turnira.

'Pripreme za novo izdanje turnira u punom su jeku. Sve utakmice bit će i ove godine prenošene diljem Europe i svijeta u izravnim TV prijenosima. Turnir je atraktivnim sudionicima posljednjih godina postao velika reklama Hrvatske i Zadra. Povratne reakcije su izvrsne, a tome svjedoči i velik interes klubova izvan Europe koji nam se svakodnevno javljaju sa željom za sudjelovanjem na turniru!', izjavila je organizatorica turnira Zdenka Zrilić.

Za vrijeme održavanja Zadar Basketball Tournamenta gotovo su svi hotelski kapaciteti u Zadru i okolici popunjeni. Same utakmice prate brojni skauti iz cijelog svijeta, a momčadima je ovo posljednja provjera prije početka nove sezone. Turnir organizira zadarska tvrtka S-Event. Za šesto izdanje najavljena su i brojna popratna događanja kojima je cilj predstaviti gastro i drugu ponudu Zadra i Hrvatske gostima iz cijelog svijeta.