poglavica emmanuel

Zabijao je za Real, Arsenal, Manchester City..., a od sada ima potpuno novu ulogu

26.06.2017 u 06:55

Bionic
Reading

Emmanuel Adebayor (33) u bogatoj je karijeri igrao za najveće europske klubove, svojedobno je bio jedan od najboljih svjetskih napadača. Karijera se bliži kraju, a kapetan togoanske reprezentacije sada je dobio veliku počast u domovini...

Igrao je za Metz, Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid, Tottenham, Crystal Palace, a trenutno je u turskom Istanbul Basaksehiru kojemu je pomogao da izbori kvalifikacije za Ligu prvaka.

Autor: youtube

Iza Emmanuela Adebayora (33) lijepa je nogometna karijera, svojedobno je bio jedan od najboljih svjetskih napadača i vođa togoanske reprezentacije. Ujedno je Adebayor i veliki humanitarac, Togo je jedna od najsiromašnijih zemalja na svijetu, a on velik dio svoje zarade troši kako bi pomogao školovanje tamošnje djece, posebice one iz njegova plemena Yoruba.

Kako bi mu se barem malo odužili, lokalne su se poglavice odlučile odreći svojih titula te Emmanuela Adebayora proglasiti glavnim plemenskim poglavicom! Za sada je titula tek protokolarna jer Adebayor mora odraditi još godinu dana ugovora u Turskoj, no i sam je potvrdio kako se želi vratiti i pomoći u vođenju svog plemena.

'Ova mi je zemlja puno toga dala, vrijeme je da dio toga i vratim', kazao je Adebayor nakon što su ga plemenske vođe izabrale za poglavicu te nastavio:

'Nastavit ću pomagati, posebno djeci jer su ona naša budućnost. Titula poglavice? Hvala vam, velika je to čast i odgovornost, moram se potruditi da ju i opravdam...'