pogledajte!

Zabija skoro kao i Cristiano Ronaldo, samo su njegovi golovi još atraktivniji

27.12.2018 u 14:21

Bionic
Reading

Iako je dolaskom u Juventus najveća zvijezda u talijanskom nogometu postao Cristiano Ronaldo, ove sezone oduševljava veteran Sampdorije Fabio Quagliarella, koji će za nešto više od mjesec dana proslaviti 36. rođendan.

Quagliarella je treći strijelac Serie A sa 11 golova, ispred njega su Krzysztof Piątek (Genoa) sa 13 i Cristiano Ronaldo sa 12 pogodaka. Također, ove sezone izjednačio je rekord Christiana Vierija. Quagliarella je bio strijelac na osam uzastopnih utakmica Serie A u kojima je nastupio i tako je postao prvi talijanski nogometaš kojemu je to uspjelo nakon Vierija 2002. godine.

A u srijedu u 18. kolu talijanskog prvenstva zabio je vodeći gol za Sampdoriju, koja je svladala Chievo 2:0. Bio je to majstorski potez, 'škorpionov udarac' (volej petom) sa 13 metara.

To mu je drugi pogodak 'škorpionovim udarcem' ove sezone, zabio ga je i u 3. kolu u pobjedi protiv Napolija. Takve pogotke viđali smo od Zica i Zlatana Ibrahimovića, a poznate su bile 'škorpionove obrane' kolumbijskog vratara Renea Higuite.

Quagliarella je cijelu karijeru proveo u Italiji i promijenio je brojne klubove, igrao je za Fiorentinu, Sampdoriju (2006–2007), Udinese, Napoli, Juventus, Torino, a od siječnja 2016. opet je u Sampdoriji. Za reprezentaciju Italije odigrao je 25 susreta i postigao je sedam golova.