USKORO KREĆE IZ Vukovara

Za trening po paklenoj vrućini prehodao od Petrinje do zagrebačkog Jaruna

20.07.2017 u 12:39

Bionic
Reading

Paklene vrućine obično nisu idealni vremenski uvjeti za treninge dugoprugaša. To ne vrijedi za Branka Šubića koji se priprema za velik podvig; cilj mu je prehodati 250 km od Vukovara do Petrinje

Po jednom od najtoplijih dana ovog mjeseca Branko Šubić se zaputio iz svoje Petrinje sve do zagrebačkog Jaruna koji mu je bio konačno odredište. Za prehodati udaljenost od 57,4 km trebalo mu je točno 9 sati i 55 minuta.

'Kada sam uskočio u Jarun za osvježenje osjećao sam se kao da sam ponovo rođen. Bilo je pakleno vruće i sparno i u par navrata sam bio blizu odustajanja, ali sam ipak zacrtanu dionicu odradio do kraja. S obzirom da će me takvi uvjeti vjerojatno čekati u svih pet dana moje akcije, morao sam to proći', rekao je Šubić.

Iako mu to nije bila najduža prehodana dionica, jer početkom travnja je prešao 60,35 km za 9 sati i 17 minuta, zbog iznimno teških vremenskih uvjeta mu je trebalo najviše vremena. O zahtjevnosti tog treninga govori i podatak o čak 3.180 utrošenih kalorija.     

Inače to je bio jedan od posljednjih treninga za njegovu akciju u kojoj će u prvih pet dana kolovoza prehodati 250 km od Vukovara do Petrinje. U prosjeku je to 50 km dnevno, što uz vremenske uvjete koji će vjerojatno vladati od 1. do 5. kolovoza nije lagan zalogaj niti za vrhunski pripremljene maratonce, a kamoli za 55-godišnjaka koji se hodanjem na daljinu bavi tek nešto dulje od godinu dana.