OBJESIO KOPAČKE O KLIN

Za povijest - pogledajte trenutke koji su obilježili Beckhamovu karijeru!

17.05.2013 u 12:45

Bionic
Reading

Nogometaš, playboy, pop ikona… sve su to točni opisi Davida Beckhama. No njegova je nogometna karijera prepuna bogatih uspomena i bilo je teško izabrati one koje su najviše obilježile njegov nogometni put

U posljednjim tjednima karijere PSG je postao četvrti klub s kojim je Beckham osvojio titulu nacionalnog prvaka. Iako su njegova zlatna vremena ipak vezana uz Manchester United, za vas smo probali izdvojiti pet trenutaka koji će se možda i najviše pamtiti nakon završetka njegove karijere. Vjerojatno je jedan od ključnih trenutaka bila kopačka kojom ga je Ferguson pogodio u glavu, no u nedostatku snimke odlučili smo se za sljedećih pet:

Simeone, crveni karton i najteži trenuci karijere(1998)
Najteži trenuci Beckhamove karijere uslijedili su nakon Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998, kada su Englezi već uobičajeno ispali nakon izvođenja jedanaesteraca protiv najvećih rivala – Argentinaca. Poslije utakmice za poraz je postojao samo jedan krivac, a to je bio upravo David Beckham. Zbog nesmotrenog poteza iz 47. minute te odlične glume Diega Simeonea Beckham je bio izložen nevjerojatnom medijskom pritisku, kao i ogromnim uvredama svaki put kada bi United naredne sezone igrao utakmicu Premier lige na gostujućem terenu.

Korneri koji su donijeli naslov europskog prvaka (1999)
Kada se već činilo da je sve gotovo, kod rezultata 0:1, Manchester United zabilježio je svoj vjerojatno najveći povratak, nešto što će možda biti najveća ostavština karijere sir Alexa Fergusona. I dok svi slave strijelce Sheringhama i Solskjaera, ne treba zaboraviti da je upravo Beckham izveo oba kornera nakon kojih su pali golovi, pa ti trenuci vjerojatno ostaju najsretniji momenti njegove karijere u Manchester Unitedu, u kojem je i odigrao svoje najbolje utakmice i sezone.

Slobodni udarac koji je odveo Engleze na Svjetsko prvenstvo(2001)
Englezima je bila potrebna pobjeda da bi osigurali prolaz na Svjetsko prvenstvo 2002, a u goste im je došla Grčka, koja je igrala samo za čast. U posljednjim trenucima sudačke nadoknade na semaforu je stajalo šokantnih 1:2, ali kako Nijemci nisu uspjeli savladati Fince, Englezima je bio dovoljan i remi. Tada je na scenu stupio upravo David Beckham, kapetan reprezentacije, pokazavši da se na njega može računati onda kada je najteže. Pogodio je jedan od najboljih slobodnjaka, po kojima je postao toliko poznat tijekom svoje karijere.


Jedanaesterac protiv Argentine(2002)
Četiri godine nakon nemilog događaja u osmini finala sudbina je htjela da se ponovo na Svjetskom prvenstvu ogledaju Engleska i Argentina, ovoga puta u skupini. Englezi su bili puno bolja momčad na terenu, a njihovu je igru pogotkom s bijele točke pred kraj prvog poluvremena okrunio nitko drugi doli kapetan – David Beckham. Kazneni je udarac izveo svom silinom svoga udarca, a nakon što je lopta ušla u mrežu, u sljedećim se trenucima velike proslave moglo vidjeti koliko je taj pogodak značio protagonistu ove priče.

Galaxy – naslovi na kraju karijere (2011/2012)
Kada je Beckham pojačao redove Los Angeles Galaxyja, 2007. godine, gledatelji u Kaliforniji vjerovali su da je taj transfer početak dominacije njihovog kluba u MLS-u. Kako su godine prolazile, Galaxy nije uspijevao doći do naslova prvaka, pa se dio gledatelja i medija bio okomio na Beckhama nazvavši ga prijevarom. No u posljednje je dvije sezone (2011. i 2012.) Galaxy otišao do kraja te postao prvak, a posebno je u prvom pohodu Beckham bio ključni igrač, s četiri asistencije u doigravanju za ukupno sedam golova svoje momčadi.