SVE SE BRZO MIJENJA

Za Matea Kovačića se sprema najgori scenarij; prije par mjeseci nitko nije mogao ni naslutiti da mu se to može dogoditi

02.02.2023 u 12:08

Bionic
Reading

Chelsea je doveo brojna pojačanja pa je jasno da će neki igrači morati napustiti Stamford Bridge, a među onima koji bi mogli izvući deblji kraj spominje se i Mateo Kovačić

'Bluesi' su ove sezone na pojačanja potrošili 611 milijuna eura (izvor transfermarkt), a samo u zimskom prijelaznom roku više od polovice toga iznosa. Posrnuli velikan nalazi se tek na desetom mjestu u Premiershipu i kupovinom novih zvijezda pokušat će se vratiti na pobjedničku stazu.

Svlačionica je pretrpana, jer je tu 16 novih lica, i jasno je da će neki starosjedioci u klubu izvisiti, a Guardian piše kako je na listi za odstrel Mateo Kovačić. Hrvatski veznjak u Londonu je od ljeta 2018., stigao je iz Reala prvo na posudbu, a zatim su Englezi otkupili njegov ugovor. Sadašnji mu vrijedi do lipnja 2024., a po svemu sudeći ga neće odraditi do kraja nego će nadolazećeg ljeta napustiti Chelsea.

  • +6
Liverpool - Chelsea Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

'Chelsea, koji je za ljeto dogovorio Christophera Nkunkua iz RB Leipziga, također će saslušati ponude za Christiana Pulišića, Kalidoua Koulibalyja, Matea Kovačića i Pierre-Emericka Aubameyanga. Ostaje za vidjeti hoće li Inter posuditi Romelua Lukakua na još jednu sezonu', navodi novinar Guardiana.

Hrvatski veznjak danas vrijedi 40 milijuna eura, a za Chelsea je upisao 206 nastupa, zabio je pet golova i dodao 14 asistencija.