Derbi lige prvaka

Za kladionice je Bayern izraziti favorit protiv Barcelone, ali stara izreka legendarnog trenera sve govori; jesu li toga svjesni u njemačkom velikanu?

14.08.2020 u 10:27

Bionic
Reading

Nogometna Liga prvaka u formatu kakav dosad nije viđen ide dalje. U tzv. turnirskom sistemu, gdje se igra samo jedna eliminacijska utakmica, već smo vidjeli nekoliko iznenađenja, a večerašnja utakmica između dva velikana - Barcelone i Bayerna (21.00h) - garancija je spektakla

Ljubitelji nogometa s nestrpljenjem iščekuju utakmicu između Barcelone i Bayerna koja se večeras igra u Lisabonu. Pobjednika ovog para, obzirom na formu i stanje momčadi te na dosadašnje međusobne dvoboje, nemoguće je predvidjeti.

Mnogima je u sjećanju ostala sezone 2012/13. kada je Bayern u polufinalu s ukupnih 7:0 pregazio Barcelonu.

No, dvije godine kasnije Leo Messi i društvo su se revanširali izbacivši Bayern s ukupni 5:3.

Prema kladionicama te formi koju su pokazali u zadnje vrijeme Bayern je favorit, ali momčad kao što je Barcelona – momčad koja u svojim redovima ima možda i najmoćniji napad ikada s Leom Messijem, Antoineom Griezmannom i Luisom Suarezom - baš nikada se ne smije otpisivati.

Činjenica jest kako je iza Barcelone jako loša sezona, a posebno ih boli što su Real Madridu prepustili titulu španjolskog prvaka. Sada kroz Ligu prvaka u specifičnom nokaut sistemu, pred praznim tribinama u Lisabonu, žele spasiti sezonu. Stara izreka jednog poznatog trenera iz košarkaške NBA lige, Rudyja Tomjanovicha koji je nakon loše sezone odveo Houston do titule, kaže: 'Nikad ne podcjenjuj srce šampiona!'

Upravo ta izrekao tj. ponos koji sportaši imaju je i najveća opasnost za nogometaše Bayerna koji na terenu u posljednje vrijeme izgledaju zastrašujuće, ali puno puta se to znalo obiti o glavu.

Podsjetimo, Barcelona - koja je s Messijem osvojila sve što se može - je u nedavno odigranom uzvratu osmine finala protiv Napolija pokazala dosta slabosti iako ostaje dojam kako su lako riješili nezgodnu talijansku momčad. Od dramatične završnice malo ih je spasila i sreća…

S druge strane Bayern ima 18 pobjeda u nizu u svim natjecanjima uz nevjerojatnih 56 golova u tom razdoblju! U osmini finala lako su prošli engleski Chelsea (pobjeda 4:1 u uzvratu), ali sada ih čeka puno teži posao.

  • +5
Barcelona - Napoli, osmina finala Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Enric Fontcuberta