MRŽNJA SVE VEĆA

'Za divljanje nagrada, kog briga za sigurnost vozača!'

10.10.2013 u 18:37

Bionic
Reading

Jorge Lorenzo ponovo je napao najvećeg rivala u borbi za titulu MotoGP prvaka, Marca Marqueza

Povod novoj provokaciji od strane dvostrukog šampiona 'kraljevske klase' bila je relativno mala kazna Marquezu za incident u Aragonu. Tada je mladi 20-godišnji Španjolac prekasnim kočenjem došao u kontakt s Danijem Pedrosom, zbog kojeg je ovaj kasnije pao s motora. Kažnjen je s tek jednim kaznenim bodom te ih sad ima tri, jedan manje nego što je potrebno za kaznu starta s posljednje startne pozicije u Maleziji.



'Prevelika je kazna, nepoštena. Jer Marc je radio greške i u Moto2 klasi. Imao je mali problem s Wilairotom i drugim vozačima na kočenju. Ali, kažu da je stvar samo u neiskustvu,' izjavio je pun gorčine Jorge Lorenzo pa nastavio u istom tonu:

'Nepošteno je što su mu dali jedan kazneni bod. Trebali bi mu dati bod više u prvenstvu, jer na ovaj način pokazuje mladim vozačima Moto3 i Moto2 klase kako voziti u budućnosti. Imat ćemo bolji show u sportu, jer sigurnost vozača i tako nije bitna, samo neka gledatelji uživaju.'



Marquez je u Jerezu izgurao Lorenza u zadnjem zavoju, nakon kojeg ga stariji Španjolac više ne podnosi.

'Jerez je bio pravi show, a gledati kako suci sa staze bježe kao pilići izbjegavajući njegov motor još veći. U Laguni je prešao Valentina izvan staze i to je isto bio sjajan show. Trebaju ga nagraditi za takve poteze,' nabrojao je svom rivalu Jorge sve grijehe u ironičnom tonu.