njega svi slušaju

Xavi je odradio još jedan fantastičan posao za Barcelonu; legendarni stoper ostaje na Nou Campu i sljedeće sezone...

13.05.2022 u 12:12

Bionic
Reading

Gerard Pique (35) s Barcelonom ima ugovor na još dvije godine, ali se tijekom ove sezone počelo nagađati kako bi već na kraju ove mogao završiti prebogatu karijeru. Zato je Xavi morao odraditi ozbiljan razgovor sa svojim nekadašnjim suigračem

Dugo se čekalo na njegovu odluku jer Gerard Pique (35) već neko vrijeme otvoreno razmišlja o odlasku u igračku mirovinu. Legendarni stoper odigrao je 14. sezonu u dresu Barcelone s kojom je osvojio sve što se osvojiti moglo, ali godine čine svoje.

U zadnje je vrijeme Pique imao dosta problema s ozljedama i za njega je zbog toga sezona završena, ali je usprkos svemu za Barcu odigrao čak 40 utakmica u svim natjecanjima ove sezone.

No, Pique već nekoliko godina paralelno uz nogomet razvija i uspješno poslovno carstvo, te je otvoreno govorio o planovima za mirovinu bez obzira na to što ima ugovor s Barcelonom do kraja lipnja 2024. godine.

Na Nou Campu su se zbog tih najava ozbiljno zabrinuli te je trener Xavi Hernandez, koji je s Piqueom osam godina dijelio svlačionicu Barce, odlučio nagovoriti legendarnog stopera i jednog od dokapetana momčadi da odigra barem još jednu sezonu.

Španjolski mediji bliski svlačionici Barce tvrde kako je to bio težak razgovor, ali na kraju više nego uspješan. Jer Pique je 'prelomio' i neće ovog ljeta u mirovinu! Odlučio je da će odigrati i sljedeću sezonu, a sve nakon što mu je Xavi objasnio koliko je važan za ovu momčad, da je on pravi vođa na terenu, osoba koju apsolutno svi u svlačionici Barcelone slušaju .

Pique će tako igrati za Barcelonu i sljedeće sezone, a u ovom trenutku mu je glavni cilj da što uspješnije sanira ozljede koje ga muče. No, u isto je vrijeme legendarni stoper Xaviju jasno je dao do znanja da će karijeru definitivno završiti na kraju sljedeće sezone i tu odluku neće promijeniti.

Istaknimo i to da je Gerard Pique od 2008. godine za Barcelonu u svim natjecanjima odigrao čak 606 utakmica i zabio 52 gola, a osvojio je ukupno 30 trofeja (među ostalim osam prvenstava, sedam Kupova, po tri Lige prvaka, UEFA Superkupova i FIFA Svjetskih klupskih prvenstava...).