dosta mu je...

Gerard Pique svojom je odlukom šokirao trenera Xavija i navijače Barcelone; hoće li njegov potez spasiti klub?

14.12.2021 u 12:24

Bionic
Reading

Barcelona proživljava najteže trenutke u klupskoj povijesti, klub je u strašnim financijskim problemima, a sve se to odrazilo i na ovosezonske rezultate. Kad su svi pomislili da lošije od ovog ne može, oglasio se Gerard Pique (34) te šokirao sve u klubu i oko njega

Financijska kriza u klubu odrazila se i na rezultate na terenu jer Barcelona ove sezone igra očajno loše. Katalonci su već ispali iz Lige prvaka, a u domaćem prvenstvu su na tek osmoj poziciji.

Novi trener Xavi Hernandez je uspio napraviti neke pomake u igri Barcelone, ali svima je jasno da su potrebne velike promjene u igračkom kadru te će trebati vremena da se Barca ponovo vrati u sami vrh.

Već se neko vrijeme nagađa o igračima koji će se naći na transfer listi na kraju sezone, a to su već od ranije poznati igrači koje će klub pokušati prodati već ove zime ili najkasnije u ljeto 2022. godine.

Sve to čine kako bi dodatno rasteretili klupski proračun te sakupili nešto novca s kojim bi kupili pojačanja. No, španjolski mediji prenose da su Xavi i predsjednik Joan Laporta dobili neočekivane vijesti od Gerarda Piquea (34).

Jedan od najiskusnijih igrača Barcelone je sve šokirao objavom da razmišlja o završetku karijere na kraju ove sezone!

Katalonski 'El Nacional' je objavio da je Pique navodno već obavijestio Xavija i Laportu da želi završiti karijeru na kraju sezone, ali da je spreman odigrati još jednu sezonu ako to klub zatraži od njega.

U tom bi slučaju Pique morati pristati na novo smanjenje plaće, a prema tim najavama bi Pique sljedeće sezone zaradio samo 155.000 eura što je daleko manje od desetaka milijuna eura koje je do sada zarađivao u Barceloni. Do sada je Pique imao ugovor od čak 15 milijuna eura na godinu, no početkom sezone je pristao na smanjenje te sada zarađuje 'samo' 10 milijuna eura...

  • +23
Barcelona - Betis 0:1 Izvor: EPA / Autor: Alberto Estevez

Pique s Barcelonom ima važeći ugovor do ljeta 2024. godine, ali je sada jasno da se želi posvetiti se poslovima koje je pokrenuo izvan nogometa i spreman je završiti karijeru. Pique je spreman 'oprostiti' posljednju godinu ugovora i time - barem on tako razmišlja - barem malo pomoći u spašavanju kluba.

Pique je ponikao u Barceloni i prošao je sve omladinske kategorije ovog kluba. Igrao je i tri sezone u Manchester Unitedu, a onda se na ljeto 2008. godine vratio u katalonski klub s kojim je osvojio sve što je mogao. Do sada je za Barcu odigrao 585 utakmica i zabio 51 gol!