SAN ZA SANIU

Wimbledon: Noćni triler i trijumf neuništive Martine Hingis

11.07.2015 u 23:17

Bionic
Reading

Švicarka Martina Hingis i Indijka Sania Mirza pobjednice su turnira ženskih parova u Wimbledonu, prve nositeljice su u finalu nadigrale drugopostavljene Ruskinje Jekaterinu Makarovu i Jelenu Vesninu sa 5:7, 7:6 (4), 7:5. Martinu u nedjelju čeka još jedno finale...

Makarova i Vesnina imale su prednost od 5-3 u trećem setu, ali Makarova pri tom rezultatu nije uspjela zadržati servis, potom je Mirza uspjela osvojiti gem na svoj početni udarac da bi kod rezultata 5-5 u trećem setu dvoboj bio prekinut na 20-ak minuta zbog zatvaranja krova. Kada je meč nastavljen, prvo je Vesnina izgubila gem na svoj servis, da bi potom 34-godišnja Hingis bez izgubljenog poena odservirala za svoj treći naslov u Wimbledonu u ženskim parovima, a 10. "grand slam" u ovoj konkurenciji u karijeri.

Hingis je prva dva Wimbledona u ženskim parovima osvojila još u prošlom stoljeću, 1996. s Helenom Sukovom, te 1998. s Janom Novotnom, a ovoj joj je prvi naslov u ovoj konkurenciji nakon povratka iz šestogodišnje mirovine (200-2013).


Hingis je na početku svoje karijere bila prva igračica svijeta u pojedinačnoj konkurenciji u kojoj ima pet 'grand slam' naslova, a 1998. godine je osvojila naslove u parovima na sva četiri 'grand slama'. U nedjelju će imati priliku osvojiti trofej i u konkurenciji mješovitih parova kada će u finalu s Indijcem Leanderom Paesom igrati protiv Mađarice Timee Babos i Austrijanca Alexandera Peye.

Za Mirzu je ovo prvi grand slam naslov u konkurenciji ženskih parova, tri puta je slavila u miksu.