NOSI THUNDERE

Westbrook istaknuo kandidaturu za MVP-a: Čovjek je nevjerojatan!

09.03.2015 u 12:55

Bionic
Reading

Od NBA All-Star vikenda, koji je sredinom veljače održan u New Yorku, branič Oklahoma City Thunder Russell Westbrook oduševljava sve ljubitelje košarke svojim igrama. Uz LeBrona Jamesa, Jamesa Hardena i Stephena Curryja istaknuo je svojim igrama kandidaturu za MVP-a sezone...

Poznato je kako momčad Oklahoma City Thundera ove sezone ima velikih problema s ozljedama glavnih igrača (Kevin Durant propustio je velik broj utakmica), a svakako najzaslužniji za trenutačno 8. mjesto na Zapadu jest Russell Westbrook koji od All-Star vikenda, gdje je proglašen za najboljeg igrača (MVP), ima triple-double prosjek: 34.3 koša, 10.2 skoka i 11.4 asistencija! Takve brojke nisu viđene još od doba legendarnog Oscara Robertsona...

U nedjeljnoj pobjedi 108:104 nad Toronto Raptorsima Westbrook je ubacio 30 koševa, a uz to je imao 11 skokova i 17 asistencija što mu je bio peti triple-double učinak u posljednjih šest utakmica. Podatak kako mu je to bio sedmi triple-double učinak u sezoni te ukupno 15. U karijeri dovoljno govori kako igra na MVP razini. Takve brojke posljednji je puta u NBA ligi imao samo Michael Jordan.


Uz sve nabrojano Westbrook je nedavno postao i najbolji strijelac NBA lige po prosjeku koševa prestigavši na vrhu zvijezdu Houstona Jamesa Hardena. Čak niti ozljeda lica, zbog koje u posljednje vrijeme igra s maskom, nije ga spriječila da istakne kandidaturu za MVP-a sezone.

'U ovom trenutku igra čudesnu košarku. Čovjek je nevjerojatan i jasno je kako sam nosi ovu momčad', kazao je nakon utakmice igrač Toronta Lowry.

Dodajmo još kako je Thunder pobjedom protiv Raptorsa sačuvao osmo mjesto na Zapadu, posljednje koje vodi u doigravanje, sada je na omjeru 35-28, dok su deveti New Orlenas Pelicansi na 34-29. Raptorsi su pali na 38-25, te imaju pobjedu manje od trećih Bullsa, a dvije pobjede manje od drugih Cavsa.