ŠOKIRAN LAŽIRANJEM

Wenger: Sport je pun legendi koje su varale, poput Armstronga

08.02.2013 u 17:29

Bionic
Reading

Arsenalov menadžer Arsene Wenger uvjeren je kako engleski nogomet nije okaljan namještanjem i manipulacijom kladioničarske mafije

Wenger je komentirao nedavnu objavu Europola (Europski policijski ured) kako je identificirano oko 680 utakmica diljem svijeta, čijim je rezultatima manipulirano, a među kojima se nalaze kvalifikacijske utakmice za SP i Euro, kao i utakmice Lige prvaka.

'Osobno osjećam da je engleski nogomet sto posto čist od varanja. Ne mislim da su suci korumpirani. U sportu općenito mislim da nema takvog problema u Engleskoj', rekao je Wenger na press-konferenciji uoči Arsenalovog premierligaškog sraza protiv Sunderlanda.

'Mi koji živimo u Engleskoj smatramo da ovdje nije savršen svijet, ali isto ne mislimo da imamo problem s varanjem ili namještanjem utakmica. Dogodilo se to u Europi prije, prema mojem mišljenju. Bilo je situacija kada suci nisu uvijek bili pošteni, posebice u nekim zemljama. Ali uvijek treba biti oprezan, imati svoja uvjerenja i dokazati ih, a tada postaje puno teže'.

Francuski je strateg bio, kaže, iznenađen razmjerom namještenih utakmica koje je utvrdila Europolova istraga.

'To mi je apsolutno iznenađenje...broj utakmica koje su namještene. Vrijeme je da se uhvatimo u koštac s tim problemom na vrlo ozbiljan način i da ljudi koji varaju budu također teško kažnjeni'.

I dodao je jednu, nimalo beznačajnu konstataciju.

'Sport je pun legendi koje su ustvari varale, a najsvježiji je primjer biciklist Lance Armstrong. Svi smo odgovorni za to i moramo se boriti protiv toga', zaključio je Wenger.