PREPORUKA CAPELLU

Wenger: Španjolac Almunia treba igrati za Englesku

01.05.2009 u 16:09

Bionic
Reading

Golman Arsenala Manuel Almunia u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka oduševio je sve svojom izvedbom te je definitivno najzaslužniji što je njegov Arsenal primio samo jedan pogodak od Uniteda. Koliko je Almunio oduševio svog trenera Wengera, dovoljno govori podatak da ga je ovaj predložio engleskom izborniku Fabiju Capellu iako je on Španjolac

Rođen u Pamploni, Almunia je 2004. iz Celte došao u Arsenal, a nakon što je krajem prošle sezone klub napustio Jens Lehmann, španjolski je golman nezamjenjiv na golu 'topnika'. S obzirom na to da je već pet godina u Engleskoj, Almunia bi teoretski mogao obući dres engleske reprezentacije za što agitira Arsene Wenger.

'Almunia je dovoljno dobar za englesku reprezentaciju. Ma on bi im bio najbolji izbor. No ipak, na njemu je da odluči želi li igrati za Englesku ako mu se pruži takva prilika', kazao je Wenger te nastavio:

'Na engleskom je savezu (FA) da ga pozove, a na Almuniji je da pristane ili odbije. Almunia je Španjolac te također mora vidjeti postoji li mogućnost da zaigra za svoju pravu domovinu ili nema', zaključio je trener Arsenala.

Za razliku od Francuza na klupi 'topnika', trener Tottenhama Harry Redknapp ne dijeli to mišljenje tvrdeći u svojoj kolumni u The Sunu da bi samo engleski igrači trebali igrati za englesku reprezentaciju te da Almunia ne bi trebao nastupiti za Englesku samo zato što pet godina živi na Otoku.

'Ako mi ne možemo stvoriti vlastitog engleskog golmana koji će igrati za englesku reprezentaciju, onda ni ne zaslužujemo osvojiti Svjetsko prvenstvo. Zato nikad ne bih glasovao za to da Engleska osvoji Svjetsko prvenstvo sa Španjolcem na golu', napisao je Redknapp.