ZBOGOM NASLOVU

Wenger: Nismo konkurenti Unitedu i Cityju

05.11.2012 u 16:30

Bionic
Reading

Studeni tek što je počeo, Arsene Wenger još jednom je prinuđen staviti potpis na kapitulaciju kada je u pitanju Premiership. Ovaj put nije to (objektivna ili subjektivna) procjena komentatora ili novinara, ovaj put to je javno priznanje francuskog trenera

’U ovom trenutku ne možemo reći da smo konkurenti klubovima iz Manchestera i Chelseaju’, prenosi ESPN njegov odgovor na pitanje je li Arsenal u stanju boriti se za titulu ove sezone. Odgovor koji se pretvorio u priznanje - za Arsenal je, kada je borba za titulu u pitanju, sezona gotova. U studenom.

Wenger stoji pod velikim pritiskom i ove sezone, ali kada je Francuz u pitanju, onda njegove izjave ne mogu biti shvaćene kao bježanje od odgovornosti ili popuštanje tog istog pritiska. Stvar je jednostavna - Wenger je realan. Ovaj Arsenal nije dovoljno kvalitetan da bi se borio za titulu i to je činjenica od koje ne mogu pobjeći ni navijači s ružičastim naočalama, sve da imaju i dvostruka stakla. Pokazao je to i subotnji sudar s Unitedom na Old Traffordu. Arsenal je dominirao u posjedu, imao loptu više u nogama, ali jednostavno je bio bezopasan. Bezidejan u sredini, Arsenal je svoj prvi udarac u okvir vrata uputio u samoj završnici, natjeravši čak sira Alexa Fergusona na kritiku.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja domaćeg nogometnog communityja!

Odlasci Fabregasa i Nasrija nisu nadomješteni kako treba, a ova sezona pokazala je da je isti slučaj i s odlaskom Van Persija. Istina, ’Arsene knows the best’ i dalje ostaje moto navijača Arsenala, no u subotu je gostujući sektor poručio da mu je dosta oplakivanja sezone u studenom. ’Ivan Gazidis, what the f*** do you do’ (prijevod i nije potreban) i nostalgično ’We want our Arsenal back’.

Sezone prolaze, a starog Arsenala i dalje nema. Ili je ustvari priča došla na to da je u Arsenalu sve po starom kada gledaju u leđa drugima… Na ovaj ili onaj način, u ušima navijača Arsenala vjerojatno zvone riječi slične onima iz stihova kultne zagrebačke grupe - ponavlja se to serijski... I tako sada već iz sezone u sezonu.