nba liga

Warriorsi i bez Duranta bolji od Rocketsa; Curry preko Hardena do finala Zapada

11.05.2019 u 09:19

Bionic
Reading

Branitelji naslova prvaka NBA Golden State Warriors eliminirali su u petak navečer u Houstonu u šestoj utakmici polufinala Zapadne konferencije Houston Rocketse 118:113 i rezultatom 4-2 u seriji plasirali se u finale

Iako su igrali bez svog najboljeg strijelca Kevina Duranta koji je ozlijeđen, Warriors su osigurali peti nastup u konferencijskom finalu gdje će im suparnik biti bolji iz ogleda između Denver Nuggetsa i Portland Trail Blazersa koji sedmu odlučujuću utakmicu igraju u nedjelju.

Ovo je četvrti put u zadnjih pet godina da su Golden State eliminirali Houston.

Klay Thompson, koji je u prve dvije četvrtine zabio 21 koš, i igrači s klupe su pomogli Warrirosima da se suprotstave Houstonu kojeg su predvodili James Harden i Chris Paul. Harden je utakmicu završio s 35 koševa, a Paul s 27.

Kod Golden Statea najbolji je strijelac bio Stephen Curry koji do poluvremena nije zabio koša, ali je onda do kraja utakmice ubacio 33.

U izjednačenoj utakmici od početka ni jedna momčad nije uspjela dulje zadržati vodstvo. Prva četvrtina je završila rezultatom 28:27 za Rocketse, u drugoj su Rockets vodili 37:33 nakon polaganja Paula na polovici druge četvrtine, ali su onda Warriors napravili seriju od 17:5 i poveli sa 50:42. Tada Rockets odgovaraju serijom 15:5, ali Warriors izjednačuju i na odmor se odlazi s izjednačenim rezultatom 57:57.

  • +6
Golden State warriors - Houston Rockets Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U trećoj četvrtini, kada god su Rockets krenuli naprijed, Warriors su ih stigli.

>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Na početku zadnje četvrtine, Andre Iguodala je pogodio tricu i Warriors su došli na 89:85. Tada se 'probudio' Curry koji je samo u zadnjoj četvrtini zabio 23 koša. Rockets su 58 sekundi prije kraja zaostajali 107:104 nakon polaganja Hardena, a onda je Thompson zabio tricu 36.1 sekundi prije kraja koja je osigurala Warriorsima finale.