3. KOLO NLB LIGE

'Vukovi' s lakoćom dobili srpski FMP

17.10.2009 u 18:56

Bionic
Reading

Igrači Velimira Perasovića nisu imali puno problema s FMP-om i u Domu Dražena Petrovića ostvarili su i treću uzastopnu pobjedu u novoj sezoni NLB-a

Uz solidan šut i veliku premoć u skoku, igrači Cibone bez problema su stigli i do treće uzastopne pobjede u isto toliko odigranih utakmica u novoj sezoni NLB-a. U Draženovu domu u trećem kolu pao je FMP (75:59).

Marko Tomas i ovom se prilikom iskazao kao veliko pojačanje 'vukova'. Upravo njegova igra, od šutova i razigravanja do skokova i igre u obrani, bila je prevaga za zagrebačku momčad. Igrače Cibone u prvom dijelu je slušao šut, pa su sijevale trice iz svih pozicija, a i ono što je isurilo u pravilu su hvatali domaći centri.

Tek u drugom dijelu probudio se i FMP, no tada je već bilo kasno. Razlika se nije spuštala ispod osam koševa, a u konačnici pobjeda igrača Velimira Perasovića iznosila je plus 16. Zagrebački trener koristio je sve igrače osim Roberta Trohe, a veliku minutažu izvrsno su iskoristili mladići Tomislav Zubčić i Bojan Bogdanović.

Najbolji strijelci u domaćim redovima bili su Marko Tomas sa 17 koševa, Marin Rozić sa 15, (trice 3:3), dok je Jamont Gordon izvrsno organizirao igru, te je uz osam koševa podijeli i sedam asista. Gostujuće strijelce su predvodili Raduljica sa 16 i Jeremić sa 12 poena.