RUKOMET - SP 2017.

Vujović sa Slovencima izborio polufinale SP-a

24.01.2017 u 22:34

Bionic
Reading

Rukometna reprezentacija Slovenije u četvrtfinalu SP-a u Francuskoj pobijedila je svjetske doprvake, reprezentaciju Katara 32:30. U polufinalu će igrati protiv domaćina Francuske...

Izabranici Veselina Vujovića, donedavnog trenera rukometaša PPD-a Zagreb, u utakmicu su ušli autoritativno. U 12. minuti imali su vodstvo 10:5 i do poluvremena su samo rutinski održavali razliku od tri do četiri gola prednosti. Tako se na odmor otišlo vodstvom Slovenije 18:15 i činilo se da je nastavak samo formalnost jer su Slovenci djelovali vrlo uvjerljivo.

Tako su nastavili igrati i u nastavku, u 45. minuti imali su velikih devet golova razlike, 29:20, činilo se da je sve gotovo. No nema samo Hrvatska crne rupe u svojoj igri. Da vidite samo kako se one događaju Slovencima. Dakle u 48. minuti bilo je 30:23 za Sloveniju, a katarskih rukometaša kao da nije bilo na terenu. Potom su - proigrali. U sljedećih deset minuta Katar je napravio seriju 7:2, ali nije imao snage za konačni preokret.

Slovence je predvodio Marguč sa šest golova, pet je dodao Dolenec, po tri su zabili Gaber i Grebenc, a golman Skok imao je devet obrana. Za Katar je Roine zabio osam, pet je dodao Capote, a Šarić je imao samo pet obrana.

Slovenija ide u polufinale, a čeka ih domaćin, Francuska.