OKUPILI SE U ZAGREBU

Vujošević: Zagreb nam je jednako važan kao i Pariz

22.04.2010 u 16:30

Bionic
Reading

Nakon Cibone, koja se u Arenu uselila još u utorak, danas su se zagrebačkoj dvorani divili i preostali sudionici završnog turnira regionalne košarkaške lige. Naravno, svi su u Zagreb doputovali s ciljem osvojiti naslov. Polufinalni su dvoboji na rasporedu u petak, kada od 17.15 igraju Partizan i Hemofarm te od 20.15 Cibona i Olimpija. Finale je u nedjelju u 17 sati 15 minuta

Od petka do nedjelje, u zagrebačkoj će se Areni održati deveta završnica regionalne košarkaške lige. Naslov najboljeg, i to već treću godinu uzastopno, brani Partizan, a želju da beogradske 'crno-bijele' skinu s trona imaju Cibona, Olimpija i Hemofarm. Bit će to ujedno i prvi ulazak košarke u najveću hrvatsku dvoranu, a priliku da joj se dive, dobili su svi sudionici završnog turnira koji su danas stigli u Zagreb.

Iako je Cibona domaćin turnira, dojam je da se s najviše respekta spominjalo ime Partizana, ujedno i sudionika Final Foura Eurolige, a na čemu su treneru Vujoševiću i kapetanu Petru Božiću čestitali svi okupljeni. S obzirom na to da petak će u prvom polufinalu, od 17.15, igrati dva srpska kluba, Partizan i Hemofarm iz Vršca, jasno je da su i oni dobili prvi riječ.

'Uvijek sam motiviran, bez obzira o kakvom je natjecanju riječ. Meni je ponekad važniji i trening. Dakle, to što smo sudionici FF-a u Parizu neće nam ni milimetra umanjiti ambicije na ovom turniru. Zagreb nam nije ništa manje važan od Pariza. Naravno, svjesni smo da do naslova neće biti lako doći i da sve četiri momčadi imaju po 25 posto izgleda da osvoje turnir. Što se mene osobno tiče, još od vremena kada sam počinjao raditi u košarci, veselio sam se dolascima u Zagreb, koji je uz Beograd i neke druge centre, pisao povijest europske košarke', vrlo susretljiv i otvoren bio je Partizanov trener Duško Vujošević. Iskoristio je Vujošević priliku i da nahvali sve sudionike, to jest ligu, koju je svrstao u drugi razred, odmah iza španjolske.

Trener Hemofarma Željko Lukajić, koji je 2005. usred Beograda osvojio naslov protiv Partizana, gaji slične ambicije.

'Želimo potvrditi pozitivan imidž koji već dugo nosimo. Nalazimo se u društvu klubova s dugom poviješću, ali vjerujem da i mi imamo svoje izglede. Siguran sam da će cijeli turnir biti izjednačen i da o pobjedniku može odlučivati jedna lopta, ali i poljubac sreće.'

Kapetani obiju momčadi, Petar Božić iz Partizana i Stefan Marković iz Hemofarma, naglasili su da je liga izjednačenija nego ikad te da će do naslova biti izuzetno teško doći.

U drugom polufinalu, koji je na rasporedu u petak od 20.15, igrat će Cibona i Olimpija. Bit će to dvoboj klubova koji se nalaze u velikim problemima, ali i prilika Ciboni da uzvrati 'zmajčekima' za dva ovosezonska poraza, od kojih je posebno bolan bio zagrebački (čak +26 za Olimpiju).

'Svi znamo u kakvoj smo situaciji, a koja je prilično loša, jer smo došli u Zagreb sa samo dva igrača preko dva metra visine. Ipak, napravit ćemo sve da pokušamo iznenaditi domaćine. Znamo da neće biti lako, ali borit ćemo se', izjavio je kapetan Olimpije Sašo Ožbolt.

I kao što je u uvodu predstavljanja sudionika finala izjavio direktor natjecanja Roman Lisac 'neka prsten ode ili ostane u Zagrebu, u rukama najboljeg', u Ciboni su spremni realizirati njegove riječi.

'Osjeća se da se košarka vraća u Zagreb, u Hrvatsku, a mi moramo napraviti sve da ovo bude početak ljepše budućnosti za naš sport. Svi imaju jednake šanse, ali mi ćemo pokušati uzvratiti Olimpiji za dva poraza ove sezone. Imamo argumenata i snage za pobjedu te se nadamo ukupnom slavlju', kratak je bio Cibonin trener Velimir Perasović.