IZBORIO EP, PA ODUSTAO

Vujošević otišao s klupe Crne Gore

22.11.2010 u 18:57

Bionic
Reading

Košarkaški stručnjak Duško Vujošević podnio je ostavku na mjesto izbornika reprezentacije Crne Gore, te ju neće voditi na Eurobasketu u Litvi u rujnu sljedeće godine

'Košarkaški savez Crne Gore žali što je Duško Vujošević odlučio podnijeti neopozivu ostavku na mjesto izbornika usprkos sjajnim rezultatima, odličnom radu i dobroj atmosferi. Iznenađeni smo njegovom odlukom, ali prihvaćamo razloge za nju', objavio je KSCG.

Vujošević je ovoga ljeta s reprezentacijom Crne Gore uspješno prošao kvalifikacije za odlazak na Eurobasket osvojivši prvo mjesto u skupini ispred Izraela, Italije, Latvije i Finske.

U pauzi između dvije sezone Vujošević je napustio mjesto prvoga trenera beogradskog Partizana s kojim je u posljednjih devet godina ostvario izvrsne rezultate, te je preuzeo klupu CSKA iz Moskve. No, u prvih pet kola skupine D Eurolige CSKA je ostvario tek jednu pobjedu i u velikoj je opasnosti da se ne kvalificira u drugi krug natjecanja iako je na početku sezone slovio za jednoga od favorita za osvajanje naslova prvaka Europe.