nba liga

Vratio se 'maskirani osvetnik' Joel Embiid pa su njegovi Sixersi lako razbili Miami; Dallas bolji od Phoenixa

07.05.2022 u 08:28

Bionic
Reading

Dallas Mavericks i Miami Heat u trećim su utakmicama konferencijskih polufinala NBA lige pobijedili Phoenix Sunse, odnosno Miami Heat, smanjivši tako zaostatak u seriji na 2-1

Dallas je kod kuće 103:94 pobijedio Miami, a do slavlja ih je predvodio Jalen Brunson s 28 koševa, dok je Luka Dončić zamalo upisao triple-double. Slovenski je košarkaš utakmicu završio s 26 koševa, 13 skokova i devet asistencija.

U redovima Phoenixa najbolji je bio Jae Crowder s 19 koševa, dok je Devin Booker ubacio 18 koševa pridodavši tome šest asistencija.

Četvrta se utakmica igra u nedjelju opet u Dallasu.

Philadelphia je također kod kuće nadigrala Miami 99:79 a veliku ulogu u tome odigrao je Joel Embiid koji se vratio na teren nakon frakture jagodične kosti.

Embiid, koji se vratio na teren nakon što je propustio dvije utakmice zbog ozljede, zaigrao je s maskom na licu te zabio 18 koševa uz 11 skokova za pobjedu svojih Sixersa. Tyrese Maxey je dodao 21 koš, zabivši sve u drugom poluvremenu, a isti je učinak imao i Danny Green. James Harden je ubacio 17 koševa, od čega 15 u prvom poluvremenu.

Jimmy Butler je bio najbolji strijelac Miamija i utakmice s 33 koša i devet skokova. Jedini od Miamijevih igrača koji je još upisao dvoznamenkasti učinak bio je Tyler Herro s 14 koševa.

Četvrta se utakmica igra u nedjelju u Philadelphiji.